Reteta Piept de gasca la gratar cu salata de loboda si sparanghel alb
Ingrediente:
Pentru gratar:
- 285 g piept de gasca cu piele (de la Lidl)
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura otet de orez
Pentru salata:
- 6 tije de sparanghel alb
- 5 frunze de salata creata
- 3 fire de ceapa verde
- 2 ridichi
- 1 castravete
- 1 legatura de loboda
- 1 lingura ulei de rapita
- 1 lingura otet de orez.
Pentru sos:
- 1 lingura de mustar
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de iaurt grecesc 10% grasime.
Mod de preparare:
Se spala pieptul de gasca, se indeparteaza stratul de grasime impreuna cu pielea, se taie file, apoi se condimenteaza si se lasa la marinat in sosul de soia si otetul de orez, timp de 4 ore. Dupa 4 ore se scoate din frigider, se incinge gratarul, si se pune grasimea de gasca la topit putin, dupa care se da deoparte si se aseaza fileurile de carne. Se lasa 4 minute si jumatate pe fiecare parte sau mai mult daca se doreste a fi bine facut.
Pentru salata: se spala bine toate ingredientele, apoi se taie cubulete cu un cutit de ceramica si se amesteca intr-un bol adanc. Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se opareste in apa clocotita cu putina sare. Se adauga peste salata taiat cubulete mai mari, iar la final se adauga uleiul si otetul de orez. Pieptul de gasca se taie felii si se serveste impreuna cu salata de loboda si sosul de mustar. O combinatie apetisanta...pozele vorbesc de la sine :). Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu