Orez salbatic cu mahi-mahi si salata de kale

Pana acum nu am gatit niciodata orez salbatic si nu m-am gandit ca o sa-mi placa. Dar se pare ca va trebui sa-l includ mai des in meniu, avand in vedere textura si gustul deosebit care-mi plac atat de mult. Spre deosebire de orezul alb, acesta are un timp de fierbere mai indelungat, mai precis 30 de minute. Papilele gustative dar si organismul nostru se vor bucura de multitudinea de nutrienti si fibre pe care le contine. Decizia de a cumpara acest tip de orez a fost de moment, la fel si asocierea lui cu peste (initial ma dusesem la cumparaturi cu gandul la paste cu peste si multe legume, dar apoi cand ochii mei au facut cunostinta cu orezul salbatic, mi-am schimbat si meniul...putin ;)) ).


Ingrediente (8 portii - pentru mai putine persoane injumatatiti cantitatile):
- 500 g orez salbatic in combinatie cu alt tip de orez (eu in varianta asta am ales nestiind ce gust are orezul salbatic singur)
- 400 g rosii maruntite in sos de rosii cu busuioc si usturoi
- 350 g mahi-mahi sau orice alt tip de peste proaspat gasiti (prima data cand am cumparat mahi-mahi am crezut ca e macrou dupa aspect si putin dupa miros; fiind in alta tara nu stiam ca mahi-mahi e o alta specie de peste, ma gandeam ca mahi-mahi inseamna macrou in limba lor pana am gustat si nu prea avea gustul specific de macrou si am cercetat rapid pe internet ;)))...mahi-mahi contine grasimi putine dar multe proteine)
- 100 g broccoli congelat
- 6 catei de usturoi
- 2 cepe
- 1 mana de pastai verzi congelate
- 1 zucchini mic
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- jumatate de legatura de marar
- jumatate de legatura de patrunjel
- condimente uscate pentru asezonarea pestelui: sare, piper alb, boia de ardei dulce, oregano si ghimbir macinat.
Pentru salata de kale (2 portii):
- 250 g varza alba taiata fasii
- 4 frunze de kale
- 1 morcov dat prin razatoarea mica
- 1 lingura de ulei
- jumatate de ceapa taiata cubulete
- 1 lingura otet de mere
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Mai intai se spala orezul si se pune la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute (cu 10 minute inainte de final se adauga usturoiul si una din cele doua cepe taiate cubulete). Pestele se spala, se asezoneaza cu condimente si se lasa in frigider 10 minute cat sa absoarbe aromele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, apoi se taie cubulete. Zucchini si morcovul se spala si se taie rondele.
 Intr-o tigaie antiaderenta se pune putin ulei, apoi se adauga doar una din cele doua cepe si se lasa la calit 2 minute. Dupa care se adauga ardeiul, dovlecelul, broccoli, pastaile si 250 ml de apa. Dupa ce a fiert 12 minute se adauga rosiile maruntite si se mai lasa pe foc inca 4 minute. Separat, se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei apoi se gateste pestele cate 5 minute pe fiecare parte.
La final am adaugat sosul fierbinte peste orez, mahi-mahi maruntit si verdeata tocata marunt.
Daca nu va place orezul amestecat cu sosul si pestele, le puteti asambla pe farfurie separat dar impreuna :D. 
Orezul salbatic cu mahi-mahi se serveste alaturi de o salata super delicioasa cu kale. Pofta buna!



Comentarii