Rulouri de bacon cu leurda si branza de capra

Reteta Rulouri de bacon cu leurda si branza de capra

Calugarii din Tibet tin o dieta de 22 zile, timp in care consuma hrana vegetala cu adaos de pasta de usturoi cu leurda pisata, amestecata cu faina prajita in unt. Aceasta ajuta la curatarea intestinelor si protejeaza organismul de paraziti intestinali si micoze (cand eram mica am facut o cura cu leurda pentru a scapa de parazitii care nu se dadeau plecati nici cu medicamente). Insa leurda nu se consuma in exces, se recomanda 15-20 de frunze pe zi. Desi nu am avut doar hrana vegetala, leurda nu mi-a lipsit in nici o zi. Leurda este la sfarsit de sezon si trebuie neaparat sa mai profitam de beneficiile dar si de gustul ei inconfundabil. Cu greu, dar ieri am mai gasit la piata cateva legaturi, numai bine pentru aperitivul meu preferat ce se va regasi si pe masa de Paste.
Mai multe despre leurda gasiti aici.

Ingrediente:
- 200 g branza de capra 
- 100 g bacon crud-uscat si afumat
- aprox. 16 frunze de leurda (in functie de cate rulouri facem)
- condimente uscate: piper cayenne, turmeric.
- optional: marar sau patrunjel.
Pentru servire: - rosii cherry sau salata de rosii cu castravete si avocado (aceste rulouri se asociaza perfect cu ambele variante).
Mod de preparare:
Se amesteca branza de capra cu condimentele uscate, apoi se formeaza bilute. Fiecare bila de branza de capra se inveleste in bacon apoi se prajeste pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta. La final se infasoara fiecare rulou in frunze de leurda si se serveste impreuna cu rosii cherry sau salata. In aceasta varianta am inceput sa ador branza de capra. Pofta buna!

Comentarii