Waffles belgiene cu crema de ciocolata si rom

Waffles belgiene de casa cu crema de ciocolata si rom
Un desert perfect pentru un weekend de poveste.
Ingrediente:
Pentru waffles/gofre:
- 210 ml lapte
- 270 g faina
- 180 ml apa minerala la temperatura camerei
- 90 g unt topit
- 45 ml lichior de portocale
- 15 g zahar pudra (o lingura)
- 3 g drojdie uscata sau 2 linguri praf de copt (mai jos va explic pasii pentru ambele variante)
- 2 oua
- 1 pastaie de vanilie
- un praf de sare.
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 120 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra
- 4 linguri lapte de cocos sau de orez cu vanilie Alpro
- 1 lingurita rasa cu esenta de rom Dr. Oetker.

Mod de preparare:
Varianta cu drojdie: Intr-un bol se combina apa cu laptele, lichiorul de portocale, drojdia uscata, miezul de la pastaia de vanilie, galbenusurile, zaharul si sarea. Faina se cerne si se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza. La final se adauga albusurile batute spuma. Se acopera si se lasa sa creasca pana s-a dublat (aproximativ 40 de minute).
Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie atunci va recomand varianta rapida cu praf de copt: Intr-un bol se bat ouale, se adauga apa, laptele, lichiorul de portocale, miezul de la pastaia de vanilie, zaharul, sarea, iar la final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
De obicei folosesc prima varianta, dar in acest weekend am ales varianta mai rapida.
Puteti folosi orice forma de waffle aveti. Eu am folosit niste forme de waffle de silicon ce le-am achizitionat vara trecuta de la Lidl. Le-am uns cu putin ulei, am turnat compozitia in fiecare forma, apoi le-am dat in cuptorul preincalzit pana s-au facut aurii si frumoase. Fiind 6 forme, am facut 3 ture si mi-au iesit 12. Pana s-au racit m-am ocupat de crema de ciocolata cu rom: intr-un bol se pun cubuletele de ciocolata cu lapte, ciocolata neagra si laptele de orez apoi se topesc pe baie de aburi sau la microunde. Peste ciocolata topita se adauga mascarpone si esenta de rom. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o compozitie fina si omogena. Se umple fiecare forma cu crema, se face un model cu furculita, se lasa simple sau se decoreaza cu fructe, apoi se dau la frigider pana la servire. Desi nu prea mananc dulciuri cu rom de data asta am zis sa fac un compromis sa vad ce iese. Asta a fost a 3-a oara in viata mea cand am incercat ceva dulce cu rom, si prima data cand am adaugat rom in dulciuri in bucataria mea si cu siguranta o sa mai repet experienta. Nu am pus prea mult asa ca aromele s-au echilibrat perfect. La frigider se vor mai intari putin, insa daca doriti sa fie mai moi, bagati doar crema la frigider pentru 1 ora dupa care umpleti waffles si serviti. Putin cam imperfecte dar...Este un desert exceptional de simplu si delicios, ce satisface orice pofticios. Pofta buna!





Comentarii