Lichior de nuci verzi - sanatate pentru intreg organismul

Reteta Lichior de nuci verzi
Fiindca se apropie sezonul lor m-am gandit sa scriu si aceasta reteta cu nuci verzi. Ma batea gandul de vreo 2 ani sa o scriu si nu am mai reusit. Tot timpul se termina lichiorul inainte sa fac si poza :))).
Cu totii stim ca nucile verzi ne coloreaza mainile, insa, probabil putini dintre noi stim ca acestea previn aparitia bolilor cardiovasculare, intaresc imunitatea si bineinteles scad nivelul colesterolului. Se mai spune ca nucile verzi sunt simbolul vietii si al fecunditatii, iar coaja are proprietati astringente, datorita continutului mare de iod si tanin. Am citit o multime de articole in care se facea o asemanare intre legume si organele noastre interne. Iar nucile au forma creierului, si pentru ca ele contin multe grasimi esentiale creierului nostru sunt recomandate si in curele pentru memorie in amestec cu miere de albine. Pe langa grasimi sanatoase, nucile mai contin si o multitudine de substante nutritive precum calciu, fier, zinc, potasiu si nelipsitele vitamine A, B, E si F. Atat sistemul osos cat si inima au nevoie de acesti nutrienti foarte importanti. nucile proaspete intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta. Iar vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.
De multe ori, oamenii decojec nucile verzi si arunca coaja, fara a sti ce rol important au acestea pentru sanatate.
Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Cojile sunt bune si pentru a indeparta negii: zonele afectate de negi trebuie frecate timp de 3 ori pe zi cu coaja verde pana dispar negii. Cojile contin substante care au un efect antiinfectios si sunt recomandate atat persoanelor care sufera de infectii urinare cat si celor care au o tuse persistenta si persoanelor care au varice.
Acum sa revenim si la lichiorul de nuci verzi cu multiple efecte benefice asupra organismului (asta daca se foloseste in scop terapeutic si nu pentru a ne prosti creierul :D...). Cu aceasta reteta, mama mea ne-a incantat mereu sanatatea si de acum incolo o sa duc eu traditia mai departe.




Ingrediente:
- 1 litru de rachiu
- 20 de nuci verzi taiate in sferturi
- 4 cuisoare
- 1 baton de scortisoara
- 1 pastaie de vanilie
- miere dupa gust.
- coaja de la o portocala.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un recipient de sticla, la final se adauga rachiul apoi se lasa la macerat 14 zile intr-un loc intunecos. Dupa 14 zile se filtreaza si se indulceste cu miere dupa gust. Dupa ce s-a adaugat mierea se mai lasa inca 5 zile, agitand sticla in fiecare zi. Apoi se poate consuma in scop terapeutic sau dupa mancare, dar nu mai mult de 50 ml, impreuna cu un cub de gheata. Multa sanatate!
P.S: Daca doriti sa faceti dulceata de nuci verzi in loc de lichior, gasiti reteta aici.






Comentarii