Chiftelute de vita indiene la cuptor

Chiftelute de vita indiene la cuptor
Mancarea indiana este foarte variata, aromata si se bazeaza foarte mult pe ingredientele locale ceea ce este bine si ar trebui sa se aplice si la noi mai des. Fara dar si poate este cea mai condimentata mancare din lume si cea mai complexa, ce ofera celor ce o incearca, o experienta culinara de neuitat. Si cum mie imi place mancarea condimentata, iute, aromata...India, ar fi o destinatie pe care trebuie neaparat sa o bifez in anii ce urmeaza. Si nu doar India. Mi-ar placea sa vizitez toata lumea daca s-ar putea. Dar pana atunci am adus India la mine in bucatarie preparand cred ca cele mai delicioase chiftelute. 
Ingrediente:
- 400 g carne de vita
- 3 linguri faina de cocos
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri drojdie de bere inactiva (in loc de oua)
- 2 linguri de marar verde
- 1 lingura de susan negru
- condimente uscate: un praf de scortisoara, ghimbir macinat, coriandru, pudra de frunze de dafin, cumin (chimion), turmeric, piper negru, sare dupa gust, cimbru.
Pentru servire: - un sos iute de rosii sau eu am folosit ce aveam adica mustar Doamne Fereste (editia hindua) care s-a indragostit iremediabil de chiftelutele mele. De ce zic asta? Pentru ca in combinatie cu chiftelutele iuteala mustarului s-a domolit.
Mod de preparare:
Se toaca carnea in robot impreuna cu cateii de usturoi apoi se adauga drojdia inactiva, mararul verde, susanul, faina de cocos si condimentele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt, se modeleaza chiftelutele dupa forma dorita apoi se aseaza in tava. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti (cand se rumenesc pe o parte se intorc si pe cealalta parte). Se servesc atat simple cu un sos iute sau alaturi de o garnitura de legume. Desi poate parea ciudata folosirea fainii de cocos sa stiti ca ii da un gust special si chiar le face sa fie mult mai savuroase decat cele traditionale. Noi le-am infulecat la o singura masa ;))...atat de bune au fost! Pofta buna!






Comentarii