Tarta de carne cu legume si mustar-crema Doamne Fereste

De curand am avut ocazia sa primesc in dar un mustar-crema special denumit "Doamne Fereste", editia Hindusa. Exact pe gustul meu! Este un mustar creat cu multa imaginatie dupa cum veti vedea in lista ingredientelor: apa, turmeric, coriandru, scortisoara, chimen, cuisoare, piper negru, mustar boabe, selectie de ardei iute, otet din vin, zahar, riboflavina (colorant natural), ulei de lamaie s.a condimente. Dar ce spuneti de editia Azteca, ce contine printre altele si ca-ca-o. Da, ati citit bine, cacao. Desi suna ciudat, sa stiti ca au un gust interesant si alaturi de preparatul potrivit veti avea ocazia sa experimentati un amalgam de arome si senzatii la nivelul papilelor gustative, nemaiintalnite.
Preparatul din imagine seamana cu o prajitura dar nu va lasati pacaliti de aparente, ca altfel o sa scoateti flacari ;)).
Iata ce contine "prajitura" cu carne si mix de legume:
- 400 g carne de vita
- 300 g mix de legume (ardei, pastai, morcov, boabe de mazare si porumb)
- 150 g sos de rosii cu busuioc
- 100 g ricotta
- 100 g telemea
- 80 g mozzarella data prin razatoare
- 2 oua
- 2 linguri faina de tapioca
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura si jumatate susan negru
- condimente pentru carne: un strop de sare, rozmarin, piper, cimbru.
Pentru servire: - mustar Doamne Fereste editia Hindusa.
Mod de preparare:
Pentru inceput se asezoneaza carnea cu condimentele apoi se marunteste in blender sau in masina de tocat carne impreuna cu cateii de usturoi. Intr-un bol separat se bat ouale, se adauga ricotta, telemeaua, mozzarella si mixul de legume. Intr-un vas termorezistent rectangular se aseaza un strat de carne (se foloseste toata cantitatea), apoi un start de legume cu branza, un strat de sos de rosii amestecat cu faina de tapioca si la final se presara semintele de susan negru si se baga in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute. Cand e gata se lasa 20 de minute la racit apoi se portioneaza si se serveste impreuna cu mustarul-crema picant de delicios. Sa stiti ca acest mustar fabulos merge si cu toortitzi cu crema de branza, rosii si castraveti. Si nu uitati: cea cea mai buna metoda de a invinge tentatia este sa-i cedati...la mancare ma refer. Da? ;)))
Pofta buna sa aveti!

Comentarii