Ideea de a face aceasta reteta a fost spontana. Imi era o pofta teribila de ardei umpluti asa ca am folosit ardeii care ii pastram pentru o alta reteta, si pentru ca mai aveam un rest de quinoa (care de obicei o foloseam la supa), am renuntat la orezul integral.
Bogata in proteine usor de digerat decat cele din carne, quinoa reprezinta unul dintre alimentele care trebuie introduse in alimentatia noastra daca dorim sa consumam mai putina carne si in acelasi timp sa furnizam organismului substantele nutritive de care acesta are nevoie. Pe langa proteine, aceasta mai contine riboflavina, magneziu, fibre, substante antiinflamatoare si anticancerigene, are toti aminoacizii esentiali corpului pentru dezvoltarea musculaturii si nu in ultimul rand este un aliment foarte usor de digerat de catre bebelusi (cand se incepe diversificarea).
Ingrediente:
- 200 ml suc de rosii
- 6 ciuperci
- 50 g boabe de mazare
- 50 g boabe de porumb
- 4 catei de usturoi
- 2 cesti quinoa alba
- 1 ceapa rosie de marime medie
- 1 morcov de marime medie
- 1 legatura de patrunjel
- mirodenii: sare dupa gust, cimbru, busuioc, marar uscat, un praf de chili
- optional pentru servire: smantana de caju sau normala, iaurt...
Quinoa se spala de vreo 2 ori apoi se lasa la hidratat in apa timp de 30 de minute dupa care se pune la fiert cu putina sare pana se absoarbe apa (la 2 cesti de quinoa se pun 4 cesti de apa). Intre timp ardeii se spala, li se indeparteaza cotorul si se curata de seminte, patrunjelul se spala si se toaca, ciupercile se spala si se taie cubulete, ceapa se curata si se taie cubulete iar usturoiul se marunteste cu presa. Intr-un bol se amesteca mazarea cu porumbul, ceapa, ciupercile si patrunjelul, la care se adauga sare dupa gust. Intr-un bol separat se amesteca sosul de rosii cu 250 ml de apa, mirodeniile si usturoiul. Cand quinoa este gata se amesteca cu restul legumelor, dupa care se umple ardeii cu aceasta compozitie. Mi-au mai ramas in jur de 2 linguri de compozitie dar le-am adaugat in sos. Se aseaza frumos intr-un vas adecvat, se toarna sosul de rosii cu mirodenii apoi se baga in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute. Sosul a fost foarte delicios (un fel de supa de rosii) mai ales ca l-am "imbogatit" si cu cele doua linguri de compozitie. Restul de sos care mi-a ramas dupa ce am terminat ardeii, l-am savurat cu cateva crutoane de paine prajita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu