Cartofi wedges cu paprika, salata feta si sos de avocado

Pentru un pranz usor si hranitor incercati cartofii wedges putin picanti, cu o salata proaspata de spanac si feta in combinatie cu avocado cremos si delicios. Aceasta reteta super simpla este excelenta atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Varianta wedges este o modalitate usoara si delicioasa de a servi cartofii.
Ingrediente:
- 4 cartofi 
- 1 lingura rasa pudra de usturoi
- 1 lingura boia de ardei dulce
- jumatate de lingura pudra de usturoi
- jumatate de lingurita de chili
- sare dupa gust
- piper.
Sfat: reusita cartofilor wedges o  reprezinta si uleiul de tip spray pentru gatit (cocos/ulei de masline).
Pentru salata:
- 150 g feta (sau telemea de vaca)
- 7 rosii cherry
- jumatate de ceapa rosie de marime medie
- un bol cu baby spanac.
Pentru sos:
- 3 catei de usturoi
- 1 avocado cat mai copt 
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita crema de branza
- 1 lingurita sos de rosii
- 1 lingura cu parmezan.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul (200 °C) , se spala cartofii pentru a scapa de orice murdarie (nu este nevoie sa indepartati cojile daca arata bine si nu sunt tratati chimic). Se taie fiecare cartof in jumatate, apoi fiecare jumatate in 2 sau 4 (in functie de marimea fiecaruia). Se pun bucatile de cartofi intr-un bol si se presara praful de boia, usturoiul uscat, ceapa uscata, sarea iar la final se pulverizeaza cu ulei. Tava se unge cu putin ulei (ca sa se prinda foaia de copt) dupa care se pune foaia de copt si deasupra se raspandesc cartofii. Se coc pentru 35 - 40 minute pana capata o culoare aurie. Insa cu 20 de minute inainte de final este bine sa se intoarca si sa se mai pulverizeze cu putin ulei (vor fi crocanti dar cu interiorul moale).
Salata: se spala spanacul, se usuca si se pune intr-un bol cu restul ingredientelor - feta si ceapa rosie taiate cubulete, rosiile cherry taiate in jumatate (nu este nevoie a se adauga alte mirodenii).
Sosul: se paseaza avocado si se amesteca cu usturoiul maruntit cu presa, mustarul, crema de branza, sosul de rosii si parmezanul. Se amesteca usor pana se obtine un sos omogen. Apoi se da la rece pana sunt gata cartofii.
Mai intai se savureaza salata dupa care cartofii calzi cu sosul rece de avocado. Sau se pot servi si impreuna.
Serviti si bucurati-va!






Comentarii