Briose cu sparanghel, telemea si ceapa verde

Dupa o noapte in care corpul nostru a fost in repaus alimentar (ca in rest el functioneaza si cand noi dormim), la trezire are nevoie de o recompensa plina de energie si nu sa-l punem la treaba dandu-i proteine din carne, care sunt greu digerabile. Neaparat trebuie sa incepem dimineata cu un pahar de apa, deoarece sunt aproximativ 7h in care corpul nu primeste apa, deci este foarte deshidratat, apoi energie din: fructe, cereale si proteine usoare. Fructele se consuma primele, la ceva timp dupa ce am baut apa, si la o distanta de 30 min (daca consumam suc din fructe) - 1 h (daca consumam fructele intregi) putem sa mancam ce ne mai dorim. Ei bine, astazi m-am gandit sa scriu reteta acestor briose adorabile si numai bune pentru un mic dejun usor si rapid de facut. Zilele trecute am postat briosele dulci, acum a venit si randul celor sarate.
Dupa ce mi-am batut sucul de fructe, am trecut la treaba. Iata ce ne trebuie si ce avem de facut:
Ingrediente (pentru 5 buc., pentru mai multe se dubleaza cantitatea):
- 56 g telemea de vaci
- 5 varfuri de sparanghel
- 3 linguri faina de grau integrala
- 3 linguri lapte de cocos neindulcit (sau de care aveti)
- 2 oua
- 2 fire de ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita ulei de susan
- jumatate de morcov
- un praf de sare
- marar uscat
- pentru servire: rosii cherry.





Mod de preparare:
Intr-un bol se bat bine ouale dupa care se adauga uleiul si laptele de cocos. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se pune faina, branza maruntita, usturoiul maruntit cu presa, ceapa verde taiata marunt, morcovul taiat marunt, sarea si mararul uscat. Se ung formele cu putin unt si se umple cu cate o lingura si jumatate de compozitie. Se baga in cuptorul preincalzit pentru 7 minute, dupa care se infinge cate un varf de sparanghel in fiecare forma si se mai lasa 13 minute. Dupa 20 de minute sunt crescute frumos, aurii si prin aer emana un miros demential. Se servesc cat sunt calde cu cateva rosii cherry. Pofta buna!




Comentarii