Briose integrale umplute cu gem de zmeura si rodii

Cred ca inainte de a trece la a scrie reteta trebuie sa va zic ca mie nu-mi plac briosele (de obicei). 
De ce? Pentru ca sunt ca o paine pufoasa dar aromata si deseori impopotonate cu fel de fel de creme apetisante iar cand musti din ele nu mai sunt la fel de bune precum aratau (am patit-o de multe ori cand m-am lasat pacalita de aspect - in toate privintele trebuie sa invatam odata pentru totdeauna sa nu ne mai lasam pacaliti de ambalajul frumos :))). Insa am zis sa le mai dau o sansa si sa le fac chiar eu. Ei bine, pot sa zic ca au iesit cum mi-am dorit. Adica: cremoase, usoare, pufoase dar nu inecacioase, putin umede in interior, fara prea multe prostii si fara zahar adaugat (am ramas fara resurse de indulcire, probabil daca aveam puneam, dar cand le-am gustat mi-am dat seama ca faceam o greseala, chiar nu mai au nevoie de zahar in plus).
Este prima data cand fac briose, dar pana voi deveni expert trebuie sa mai exersez.
Ingrediente (12 briose - muffins nu cupcake):
- 10 linguri de faina integrala
- 80 g unt nesarat
- 6 linguri de lapte de cocos
- 4 linguri de chipsuri de ciocolata alba
- 4 linguri de mere deshidratate
- 2 banane coapte (cele cu coaja galbena si cateva pete maronii sunt perfecte)
- 1 ou
- 1 lingura rasa de cacao
- 1 lingurita si jumatate praf de copt
- un praf de sare.

Pentru decor si umplutura:
- gem de zmeura si rodii fara zahar (cel pe care l-am folosit contine zmeura, rodii, suc de struguri si pectina de fructe) sau orice alt tip de gem 
- bombonele decorative colorate natural cu suc de legume.

Mod de preparare:
Intr-un bol se bate bine oul, se adauga bananele pasate bine cu furculita, untul topit si faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine dupa care se adauga putin cate putin laptele de cocos, iar la final merele deshidratate, sarea si chipsurile de ciocolata alba. Se pune cate o lingura si jumatate de compozitie in fiecare spatiu (daca nu se foloseste peste tot hartia pentru briose ci se pune direct, atunci se unge spatiul din tava cu putin unt). Am pus cateva si fara hartie sa testez tava. Se baga tava cu briose in cuptorul preincalzit pentru 23 de minute. Cand sunt gata se face o gaura in interiorul fiecarei briose, se umple cu gem si se decoreaza cu bombonele. Se lasa la odihnit 30 -60 de minute, dupa care se scot una cate una si se savureaza in liniste. 

Yummy!
Pofta buna!

Comentarii