Budinca de orez cu lapte de cocos, fructe si ciocolata alba

Aseara aveam o pofta nebuna de orez cu lapte. Insa, astazi in loc sa fac orez cu lapte am ales sa fac o budinca cu orez cu lapte de cocos, capsuni, mango si ciocolata alba...la cuptor.  Desi este prima data cand fac budinca de orez, a devenit unul dintre deserturile mele preferate. In afara de ciocolata alba, contine doar ingrediente sanatoase. Dar si ciocolata alba poate fi sanatoasa daca este consumata in cantitati mici.
Ce a iesit, veti vedea in pozele ce urmeaza. 
S-ar putea sa va incante si pe voi acest desert ;). Este posibil sa aveti deja ingredientele de care este nevoie pentru aceasta reteta, deci va fi simplu de facut. 
Mult mai usoara decat alte budinci de orez, si nu la fel de dulce.
Ingrediente:

- 100 g ciocolata alba
- 80 g capsuni 
- 80 g mango
- 32 g unt de migdale
- 3 oua
- 2 linguri cu dulceata de zmeura fara zahar sau alt tip de dulceata
- 1 ceasca de orez prefiert daca doriti ca budinca sa fie putin crocanta/doua cesti de orez fiert daca doriti sa fie cremoasa 
- 1 ceasca de lapte de cocos putin mai gros ~200 ml (care contine 60% pulpa de cocos si 40% apa)
- 1 lingura cu nuca de cocos
- 1 lingura cu ulei de susan
- 1 lingurita extract de vanilie
- optional pentru servire: inghetata simpla cu vanilie, bombonele decorative colorate natural sau ciocolata neagra fara zahar adaugat.
Mod de preparare:
Pasul 1: se topeste ciocolata alba pe baie de aburi, dupa care se amesteca cu laptele de cocos, nuca de cocos si orezul prefiert.
Pasul 2: intr-un bol mai mare se bat ouale cu mixerul timp de 1 minut, se incorporeaza extractul de vanilie, untul de migdale, uleiul de susan si dulceata. Se amesteca din nou bine bine si se adauga fructele proaspete taiate cubulete.
Pasul 3: se amesteca compozitia de la pasul 1 cu compozitia de la pasul 2. Se unge cu putin ulei o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se lasa sa se aseze ingredientele timp de 5 minute. Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 de minute. 

Info: la inceput am vrut sa coc budinca intr-o tava rotunda de 21 cm, insa nu voiam sa fie prea groasa, asa ca am ales sa o coc intr-o tava dreptunghiulara de unica folosinta putin mai mare - 28 cm (dupa cum am mai spus si in alte articole, momentan sunt in tranzit pe alte meleaguri, de aceea nu dispun de prea multe ustensile...multe din ele am ales sa fie de unica folosinta deoarece nu incap in bagajul pe care-l am).
Pasul 4: se lasa budinca la racit vreo 25 de minute, se portioneaza si se serveste simpla sau cu inghetata de vanilie presarata cu bombonele decorative. Se poate servi atat calda cat si rece, insa mie imi place mai mult rece de la frigider.
Este o reteta simpla, aromata, sanatoasa, cremoasa si cu gust fructat.
Cred ca ultima data cand am mancat orez cu lapte a fost la parinti in urma cu multi ani, si budinca dulce de orez cu ceapa am mancat la bunica (desi suna ciudat, orezul in combinatie cu zahar si ceapa chiar este interesant, poate sa dea dependenta).
Savurati cu placere!

Comentarii