Tortilla cu naut, ciuperci marinate si branza de capra

Aveti musafiri la masa de pranz/cina si bugetul este limitat? Pentru aceasta reteta nu trebuie decat sa extindeti putin bugetul, facand o tortilla super ieftina, sanatoasa ce include ardei, pastai, naut, rosii si alte ingrediente. Poate fi de post sau nu, daca adaugati si cateva firmituri de branza de capra.
Branza de capra este de un alb imaculat, si se digera mult mai usor decat celelalte tipuri de branzeturi, datorita continutului scazut in grasimi.
Daca suntem stresati, branza de capra poate fi solutia noastra antistres. De ce? Contine vitamina B12 care ajuta la reducerea stresului, anxietatii si atacurilor de panica provocate de oboseala. De asemenea, calciul, fierul si fosforul sunt mai usor de asimilat de catre organism din branza de capra. Ceea ce inseamna ca persoanele care consuma in mod regulat lapte si branza de capra, au un risc mai mic de a dezvolta osteoporoza, in plus are efecte de echilibrare a hormonilor. Nu in ultimul rand, poate fi consumat si de catre persoanele cu intoleranta la lactoza.
Branza de capra nu este doar sanatoasa ci si foarte delicioasa. Ce aliment minunat!
De obicei imi place sa mananc branza de capra infasurata in bacon prajit cu salata verde si rosii. De data aceasta am ales sa combin branza de capra cu multe legume, totul infasurat intr-o lipie integrala unsa cu pasta de naut. O explozie de gust si sanatate!
Ingrediente (2/4 portii):
- 400 g naut fiert
- 200 g pastai verzi
- 170 g ciuperci portobello sau alt tip de ciuperci
- 120 g branza de capra (daca tineti post atunci puteti renunta la acest ingredient)
- 16 rosii cherry
- 5 catei de usturoi
- 2/4 tortilla integrala cu seminte 
- 2 fire de ceapa verde
- 2 ardei mici
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita de mustar
- 1 morcov mic
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura si jumatate de otet balsamic
- jumatate de avocado copt
- sare
- piper.

Mod de preparare:
Pasul 1 - marinarea ciupercilor: se taie ciupercile in felii grosute, apoi se pun la marinat in otet balsamic amestecat cu 3 catei de usturoi proaspat maruntit sau puteti folosi pudra de usturoi. Timpul de marinare este de 25 de minute.
Pasul 2 - pasta de naut: intr-un bol se paseaza nautul fiert impreuna cu avocado, dupa care se adauga mustarul, zeama de lamaie, un praf de sare si 2 catei de usturoi maruntit.
Pasul 3 - sotarea legumelor dupa ce au fost spalate, curatate si taiate fasii, exceptiile sunt rosiile cherry care se taie in jumatate si pastaile care se lasa intregi: se incinge putin ulei de susan intr-o tigaie antiaderenta, se adauga un praf de sare, se soteza timp de 2 minute rosiile impreuna cu ceapa verde si se dau deoparte. La fel se procedeaza si in cazul celorlalte legume: pastaile se soteaza singure timp de 4 minute iar morcovul cu ardeii se soteaza tot 4 minute. 
Pasul 4 - prajirea ciupercilor marinate: se scot ciupercile in marinata si se prajesc pe ambele fete, intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de susan (2 minute pe o parte si 2 pe cealalta parte).
Pasul 5 - asamblarea: se incalzesc lipiile pe ambele parti apoi se ung cu pasta de naut, se adauga cate putin din fiecare leguma sotata iar la final se presara cateva/mai multe bucatele de branza de capra. Fiecare lipie se ruleaza si se portioneaza in jumatate.
Serviti cu placere!
Alte retete de tortilla facute de-a lungul anilor:
- cu ton la gratar si ardei tricolori
- cu pui si branza picanta
- cu piept de curcan, legume si sos de iaurt
- cu piept de pui gratinat cu ciuperci si anghinare
- cu piept de pui, spanac si sos de usturoi
- cu piept de pui, multe legume si maioneza de casa



Comentarii