Trufe de ciocolata cu orez expandat si biscuiti

Apreciez foarte mult ciocolata, atat pentru gustul sau placut si hranitor cat si pentru starea de revigorare pe care o ofera bucatica cu bucatica. In plus, ciocolata, de calitate, ofera o multime de avantaje sanatatii noastre: este un sprijin pentru sistemul circulator, este un stimulator cerebral, incetineste imbatranirea pielii, grabeste cicatrizarea tesuturilor deteriorate, previne riscul de ulcer, este un bun agent anticarii si combate tusea (ciocolata mai buna decat codeina).
Daca nu doriti sa risipiti prea mult timp prin bucatarie si in acelasi timp aveti pofta de ceva dulce, atunci recomandarea mea sunt aceste minunate trufe de ciocolata, nu de padure, usor de facut si super delicioase.
Ingrediente (13 buc.):
- 60 g ciocolata cu lapte
- 17 biscuiti
- 5 linguri orez expandat
- 2 linguri cu smantana 20% grasime
- pentru decor: nuca de cocos si bombonele colorate natural din suc de legume (in loc de aceste ingrediente putem folosi si fulgi de migdale, miez de nuca maruntit, cacao, fistic maruntit, coji de portocale confiate...)
Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii in blender sau cum am procedat eu: i-am pus intr-o punga si cu un sucitor i-am presat pana s-au maruntit complet. Ciocolata se topeste pe baie de aburi iar la final se adauga smantana si se amesteca bine pana devine o compozitie fina si omogena. Peste ciocolata se toarna biscuitii maruntiti si orezul expandat. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se lasa in frigider sa se intareasca putin, pentru aproximativ 20 de minute. Din aceasta compozitie se formeaza trufele cu mana, se dau rapid prin nuca de cocos si bilute colorate, iar la final se baga in congelator pentru 15 minute. Dupa care se pot savura in liniste, alaturi de alti pofticiosi de ceva dulce si aromat.










Comentarii