Frittata cu creveti, orez brun si edamame

Incepem saptamana in forta! Cu o reteta delicioasa numita "frittata" si multe ganduri optimiste.
Frittata este un fel omleta italiana imbogatita cu fel de fel de ingrediente pe care le avem in frigider: de obicei resturi de ingrediente. Sau putem spune ca este un fel de quiche fara crusta. Atata timp cat aveti legume, cateva oua si orez fiert/cartofi la indemana, puteti face o frittata sanatoasa si gustoasa intr-o clipita. Frittata de astazi are o textura deosebit de placuta: in interior delicioasa ca un sufleu iar in exterior usor crocanta. Aceasta este perfecta atat pentru o cina rapida cat si pentru pranzul de a 2-a zi (la pachet).

Ingrediente:
- 32 buc de creveti
- 20 de rosii cherry
- 6 linguri crema de cocos
- 5 linguri cu boabe edamame
- 4 linguri cu parmezan ras
- 4 linguri cu mozzarella rasa
- 4 oua
- 3 ardei de diferite culori
- 2 cesti de orez brun fiert 
- 2 fire de ceapa verde
- 2 lingurite cu ulei de susan/alt tip
- jumatate de ceapa rosie
- jumatate de legatura de patrunjel
- mirodenii: sare dupa gust, piper alb, oregano, boia de ardei dulce
- pentru servire: kimchi sau alt tip de muratura.
Mod de preparare:

Inainte de toate spalam si curatam legumele.
1. Ceapa rosie se taie cubulete iar crevetii se amesteca cu mirodeniile. 
2. Se incinge o lingurita cu ulei de susan intr-o tigaie aderenta, dupa care se adauga ceapa rosie si crevetii. Se soteaza timp de 3 minute, nu mai mult.
3. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu laptele de cocos, sare dupa gust iar la final se incorporeaza boabele edamame, parmezanul, orezul fiert, patrunjelul tocat marunt si ardeii taiati cubulete.
4. Se unge o tava cu o lingurita de ulei de susan apoi se toarna compozitia de oua cu orez si legume. Deasupra se aseaza amestecul de creveti cu ceapa rosie, rosiile cherry taiate in jumatate si mozzarella rasa.
5. Se baga in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 de minute sau pana cand se formeaza o crusta usor aurie.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit vreo 15 minute apoi se serveste impreuna cu kimchi sau cu orice altceva doriti.
A iesit o frittata senzationala, colorata, plina de gust si arome imbietoare.
Se pare ca putem face o mancare excelenta cu ingredientele pe care le avem deja in frigider, chiar daca nu avem prea mult timp la dispozitie. Trebuie doar sa gatim inteligent si sa fim creativi!
Savurati cu placere!


Comentarii