Mini guguluf cu cirese si crema de branza cu lamaie fara zahar si fara gluten

In urma cu ceva timp am achizitionat aceste forme pentru "guguluf" insa nu am reusit sa le utilizez. Astazi a venit vremea lor intr-o reteta cu ceva dulce si aromat. 
Pana acum nu am intalnit vreo problema pe care o prajitura potrivita sa nu o poata rezolva. Voi?
Ingrediente (din aceste ingrediente au iesit 6 mini guguluf si 2 mini tarte):
Pentru crema cu lamaie:
- 5 linguri cu faina de orez
- 4 linguri cu xylitol
- 4 linguri cu lapte de cocos
- 3 linguri cu suc de lamaie
- 2 oua de tara
- 2 linguri si jumatate cu unt topit
- 1 lingurita praf de copt bio Hefe (din Kaufland)
- 1 lingurita cu coaja de lamaie rasa
- un  praf de sare.
Pentru crema de branza:
- 200 g crema de branza cu iaurt (de la K-Classic)
- 3 linguri cu xylitol
- 1 lingurita cu extract de vanilie.
Pentru umplutura:
- dulceata de cirese sau capsuni fara zahar.
Pentru servire (optional):
- zmeura si afine.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se amesteca cu mixerul crema de branza cu xylitoul si extractul de vanilie. 
2. Intr-un bol separat se sparg cele doua oua, se adauga sucul si coaja de lamaie, praful de copt, untul topit, faina de orez, xylitolul si un praf de sare. Se amesteca cu mixerul dupa care se incorporeaza laptele de cocos.
3. Asamblarea: in fiecare forma de mini guguluf/mini tarta din silicon se pune cate o lingura din compozitia cu lamaie, cu posul (sau se poate folosi si o punga taiata la varf) se pune un cerc din compozitia cu crema de branza, o lingurita cu dulceata de cirese si deasupra se acopera cu compozitia de lamaie.
4. Se dau formele in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
Prajituricile se servesc simple sau cu fructe proaspete.
Sunt usoare, echilibrate si perfecte pentru sezonul de vara.
Pofta dulce!

Comentarii