Cu toate ca orezul brun este considerat a fi mai sanatos, cel alb este mult mai consumat de catre majoritatea oamenilor. Orezul brun este considerat o cereala integrala deoarece nu isi pierde din integritatea nutritionala printr-un proces de rafinare.
Credeti ca orezul brun este plictisitor? Mai ganditi-va! Chiar daca orezul brun nu striga, nu exista orez mai consistent si satisfacator. Orezul brun merita toata atentia noastra: la pranz, la cina sau oricand in weekend.
Atunci cand este preparat corect, orezul bun este reconfortant, nutritiv si delicios. Aceasta reteta merge perfect pentru cina. O cina rapida si usoara, pe care toata familia o va iubi.
De multe ori gatim orezul impreuna cu celelalte ingrediente. Am descoperit ca daca le gatim separat si le imbinam apoi, totul capata un alt sens si o alta textura. In acest mod, nu se simte doar cea mai puternica aroma, ci toate au sansa sa se evidentieze. In special gustul de nuci, al orezului brun.Ingrediente:
- 300 g varza alba
- 250 g creveti
- 100 g pastai congelate
- 100 g orez brun
- 20 g de unt
- 2 linguri cu boabe de porumb
- 1 morcov mic
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura cu sos teriyaki
- ulei de susan
- sare dupa gust.
Pentru marinata:
- 5 catei de usturoi maruntiti cu presa
- 2 linguri cu sos Sriracha picant
- 2 linguri cu sos de soia
- 1 lingurita cu ulei de susan
- 1 lingurita cu suc de lamaie
- 1 lingurita cu miere
- jumatate de lingurita de ghimbir macinat
- sucul de la o portocala
- sare si piper alb.
Mod de preparare:
1. Se pregateste marinata: crevetii se curata, se spala si se pun intr-un bol impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se baga in frigider pana la intrebuintare.
2. Se pune orezul la fiert in 400 ml de apa. Cand este gata se da deoparte, se adauga cubuletul de unt si sare dupa gust.
3. Se pregatesc legumele:
- varza se taie fasii
- morcovul se da prin razatoarea mare
- ceapa rosie se taie fasii.
4. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge o lingurita cu ulei de susan, se adauga ceapa rosie, varza si morcovul. Se lasa pe foc timp de 4 minute cu capac dupa care se adauga 100 ml de apa, pastaile si sosul teriyaki pentru inca 4 minute. La final se adauga sare dupa gust, boabele de porumb si se amesteca cu orezul.
5. Acum este randul crevetilor: se pune o tigaie pe foc iar cand este suficient de incinsa se adauga crevetii marinati. Se lasa pe foc pana prin o culoare rozalie (aproxmiativ 7 minute). Nu se lasa mai mult deoarece isi pierd gustul si devin tari.
Pentru servire se aseaza orezul pe o farfurie si deasupra crevetii marinati. Preparatul este bun atat cald cat si rece cand aromele s-au asezat.
In cateva cuvinte: usor, aromat, gustos si sanatos.
Traiti cu placere, adoptati un stil de viata fericit si totodata veti fi si sanatos. Sanatatea porneste din mintea noastra si apoi din farfurie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu