Tortilla fara gluten cu piept de curcan si legume la cuptor

Salut tuturor! Sper ca aveti o zi minunata! Avem zapada...foarte multa zapada. Mama natura are planuri serioase pentru aceasta iarna. Dar asta inseamna ca este vremea perfecta pentru a intra in bucatarie. Si cand mi-am invartit ochii prin frigider si camara m-am gandit ca este timpul pentru o tortilla (asa ca nu mai pregatisem de foarte mult timp si ingrediente aveam).
 Aceasta tortilla cremoasa cu piept de curcan este echilibrata, o puteti face rapid, este plina de arome indraznete iar gustul se invarte in jurul valorii de "super delicioasa". Poate fi un aperitiv perfect pentru o petrecere dar si pentru un pranz la scoala sau pentru serviciu, o alternativa excelenta la sandwich-ul pentru zilele de lucru aglomerate atunci cand doriti ceva mai interesant pentru masa de pranz/cina.

Ingrediente:
- 300 g piept de curcan fiert
- 100 g branza cheddar rasa
- 100 g de orez brun fiert amestecat cu o lingurita de seminte de susan negru
- 4 linguri de sos cu ciuperci urechi de lemn (reteta sosului o gasiti aici) - sosul l-am preparat cu o zi inainte pentru a acompania un piure iar ce a ramas am pastrat pentru aceasta reteta (nimic nu se arunca/nu se risipeste - se reinventeaza)
- 4 linguri cu smantana de ovaz/mei
- 2 tortilla fara gluten/normale (din Kaufland)
- 1 morcov taiat rondele
- 1 mana cu broccoli
- 1 mana cu conopida
- 1 ceapa rosie
- 1 lingurita cu boabe de piper rosu
Pentru servire: rosii cherry si ridiche rosie.

Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de susan dupa care se calesc legumele timp de 4 minute. Dupa 4 minute se adauga sosul cu ciuperci urechi de lemn, carnea de curcan maruntita si orezul fiert cu susan. Se mai lasa 1 minut pe foc apoi se da deoparte si se incorporeaza jumatate din cantitatea de branza cheddar data prin razatoarea mare.
2. Fiecare lipie cu umple cu cate jumatate din compozitie, se ruleaza, se aseaza cu grija in vasul de sticla termorezistent uns, iar la final se ung rulourile cu smantana din mei si se presara restul de branza cheddar si catevaboabe de piper rosu.
3. Se baga vasul in cuptorul preincalzit timp de 15 minute.

Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit 5 minute dupa care se pot portiona in mod egal.
Se servesc cu rosii cherry, ridichi sau chiar gogosari in otet.
Este un deliciu suprem! 
Savurati cu placere!

Comentarii