Atentie! Pentru iubitorii de ton si nu numai ;). Sandviciul cu ton este cu siguranta una dintre mesele mele preferate, cand mi-e foame si imi doresc ceva rapid si savuros.
Alegeti sa sarbatoriti inceputul weekendului cu aceste sandviciuri super super delicioase. Cand m-am gandit sa le prepar nu am facut-o cu gandul sa le si postez. Insa, pas cu pas am mai facut cate o poza si tot asa pana la preparatul final, cand mai aveam putin si tabaram pe ele. Dar apoi mi-am adus aminte ca trebuie sa le mai impart cu cineva, si m-am linistit fotografiindu-le in cea mai buna pozitie. Indiferent de modul de preparare (in tigaie sau cuptor), sandviciurile cu ton sunt cele mai usoare si satisfacatoare preparate pe care le puteti face cu ingredientele avute in bucatarie (marea majoritatea cu siguranta).
Sunt gata in cateva minute si intotdeauna la indemana atunci cand foamea bate la usa.
Incepeti cu reteta mea si bucurati-va de ea asa cum este, sau improvizati cu ingredientele voastre preferate.
- 6 felii de paine cu seminte
- 3 felii de branza pepper Jack (sau orice alt tip de branza...de exemplu cheddar)
- pentru servire: castravete si kimchi.
Pentru stratul de ton:
- 200 g ton proaspat
- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingurita cu patrunjel proaspat tocat sau uscat
- 1 lingura cu smantana
- 1 lingurita cu mustar.
Pentru vinetele pane:
- 6 felii de vinete (2 pentru fiecare sandvici)
- 3 galbenusuri de ou (albusurile le puteti face omleta cu marar si incluse in sandvici...eu am ales sa le includ intr-o alta reteta ;) )
- 1 lingura rasa cu pulbere de usturoi
- 1 lingura cu parmezan
Pentru crema de avocado:
- 2 catei de usturoi
- 1 avocado copt
- 1 lingurita cu mustar
- un praf de paprika afumata.
Mod de preparare:
1. Mai intai se sareaza pe ambele parti feliile de vinete si se lasa asa timp de 10 minute. Dupa care se sterg de excesul de apa cu un servetel.
2. Se amesteca galbenusurile cu praful de usturoi si parmezanul. Pe rand, se trec vinetele prin aceasta compozitie...este un pas mai murdaricios deoarece va fi nevoie sa intindeti compozitia cu degetele ;).
3. Se incinge o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei. Se pun vinetele in tigaie si se prajesc pe ambele parti cu capac (4 minute pe o parte si 4 min pe cealalta parte).
4. Intre timp, intr-o alta tigaie unsa cu putin ulei, se prajesc bucatile de ton (in jur de 5 minute). Se da deoparte si se amesteca cu ceapa verde si patrunjelul. Cand s-a mai racit se incoporeaza smantana, mustarul si se amesteca bine.
5. Sosul de avocado: se paseaza avocado si se amesteca cu usturoiul maruntit cu presa, mustarul si boiaua de ardei dulce afumata. Se lasa in frigider pana la intrebuintare.
6. Se prajesc feliile de paine pe ambele parti, iar pe 3 dintre ele, cand se intorc pe cealalta parte se topeste cate o felie de branza.
7. Asamblarea: pe felia de paine cu branza se pune cate doua linguri din compozitia de ton, doua vinete pane, o frunza de salata iar la final se acopera cu felia de paine unsa cu avocado. Se procedeaza la fel si pentru celelalte doua sandviciuri. Se aseaza unul peste altul si deasupra lor se pune un platou greu. Se lasa asa timp de 5 minute. Dupa care se portioneaza si se aseaza in farfurie impreuna cu cateva bucati de castravete si kimchi (sau varza murata obisnuita amestecata cu putin chilli).
Comentarii
Trimiteți un comentariu