Daca sunteti in cautarea unei retete delicioase cu fructe de padure, pe care sa o adaugati in repertoriul vostru pentru tratamente de dimineata, ac
easta prajitura cu afine este ideala. Un dulce de vara, care se prepara rapid si fara prea multe complicareli. Este sezonul afinelor, deci trebuie sa va bucurati de ele cat puteti. Prajitura de astazi este usor de facut cu ingrediente care de obicei sunt la indemana si in plus abunda de afine proaspete (puteti folosi si congelate). O prajitura cu adevarat delectabila! Ingredientul secret al retetei este crema de branza care face prajitura sa fie moale, umeda, densa, bogata si uimitoare. Imi aminteste putin de o briosa pufoasa cu afine. Este o modalitate excelenta de a folosi fructele de vara.
Ingrediente:
- 200 g faina de orez
- 200 ml lapte condensat
- 200 g crema de branza/branza proaspata de vaci
- 50 g migdale macinate
- 150 g afine
- 100 ml smantana de cocos
- 2 oua
- 1lingura si jumatate cu xylitol
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 lingura cu cidru de mere
- 1 lingurita cu praf de copt.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol adanc se bat ouale cu mixerul. Dupa care se adauga laptele condensat, crema de branza, migdalele macinate, smantana de cocos, xylitolul si extractul de vanilie. Se mai amesteca cu mixerul timp de 2 minute, apoi se adauga faina si praful de copt stins in cidrul de mere. La final se adauga afinele.
2. Se unge cu unt o tava detasabila, se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit timp de 15 minute (pana cand prinde o culoare usor aurie deasupra si marginile sunt usor rumene).
Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. Apoi se portioneaza si se serveste.
Initial ma gandisem ca ar merge cu ciocolata topita dar dupa ce am gustat mi-am dat seama ca nu mai are nevoie de nimic. Atat de buna ca abia am reusit sa fac cateva poze inainte de a se termina ;)).
O reteta foarte usoara, incarcata cu afine si perfecta cu o ceasca de ceai (la micul dejun)!
Pofta dulce!
easta prajitura cu afine este ideala. Un dulce de vara, care se prepara rapid si fara prea multe complicareli. Este sezonul afinelor, deci trebuie sa va bucurati de ele cat puteti. Prajitura de astazi este usor de facut cu ingrediente care de obicei sunt la indemana si in plus abunda de afine proaspete (puteti folosi si congelate). O prajitura cu adevarat delectabila! Ingredientul secret al retetei este crema de branza care face prajitura sa fie moale, umeda, densa, bogata si uimitoare. Imi aminteste putin de o briosa pufoasa cu afine. Este o modalitate excelenta de a folosi fructele de vara.
Ingrediente:
- 200 g faina de orez
- 200 ml lapte condensat
- 200 g crema de branza/branza proaspata de vaci
- 50 g migdale macinate
- 150 g afine
- 100 ml smantana de cocos
- 2 oua
- 1lingura si jumatate cu xylitol
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 lingura cu cidru de mere
- 1 lingurita cu praf de copt.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol adanc se bat ouale cu mixerul. Dupa care se adauga laptele condensat, crema de branza, migdalele macinate, smantana de cocos, xylitolul si extractul de vanilie. Se mai amesteca cu mixerul timp de 2 minute, apoi se adauga faina si praful de copt stins in cidrul de mere. La final se adauga afinele.
2. Se unge cu unt o tava detasabila, se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit timp de 15 minute (pana cand prinde o culoare usor aurie deasupra si marginile sunt usor rumene).
Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. Apoi se portioneaza si se serveste.
Initial ma gandisem ca ar merge cu ciocolata topita dar dupa ce am gustat mi-am dat seama ca nu mai are nevoie de nimic. Atat de buna ca abia am reusit sa fac cateva poze inainte de a se termina ;)).
O reteta foarte usoara, incarcata cu afine si perfecta cu o ceasca de ceai (la micul dejun)!
Pofta dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu