Trufe de ciocolata cu maca si fructul dragonului

O singura muscatura este de ajuns pentru a simti gustul acestor minunate trufe de ciocolata. Apoi inca o bomboana, inca una si parca ceva te indeamna tacut sa mai iei inca una. Daca va puteti abtine sa nu le mancati pe toate le puteti imparti si cu cei dragi, oferindu-le intr-un aranjament simplu dar elegant. Trufele de ciocolata, asezate frumos in cutie, vor pune un zambet pe fata oricui. Ambajalele sunt la indemana din plin. Ori le cumparati de pe site-urile online, ori puteti proceda cum am facut si eu: am pastrat doar ambalajele care mi s-au parut interesante/utile ale unor deserturi cumparate (in cazul de fata - mochi cu capsuni si ciocolata, desertul meu japonez preferat despre care v-am povestit si de Craciun). De ceva timp au aparut si in Romania cateva sortimente de mochi. Nu va sfiiti sa incercati, nu aveti nimic de pierdut.
Obisnuiesc sa reciclez responsabil, asa ca ce nu arunc, refolosesc. Totul se reinventeaza si capata un alt sens sau acelasi ;).
Trufele de ciocolata sunt si mai bune cand vin din propria bucatarie. Sunt un desert obligatoriu pentru orice iubitor de ciocolata. Fiecare trufa de ciocolata este o capodopera, o explozie de gust si arome. In mod ciudat, m-a dus cu gandul la ciocolata de casa, pe care o gaseam pe timpuri la cofetarie. De atunci si pana la aceste trufe, nu am mai intalnit acest gust care mi-a trezit multe amintiri.
Probabil va imaginati ca ceva atat de sublim ar trebui sa dureze ore de munca. Dar nu! Adevarul este ca sunt simplu de facut. Asigurati-va ca folositi ciocolata de inalta calitate - cu 62% cacao sau mai mult, 100% cacao in cazul retetei de astazi. Deoarece calitatea ingredientelor va afecta produsul final. Nu uitati de starea de spirit pe care o aveti inainte de a va apuca de treaba. Fara buna dispozitie nu intrati in bucatarie. Nu stiu daca ati observat, dar de multe ori acelasi tip de mancare cu aceleasi ingrediente nu iese la fel tot timpul. Unii zic ca o mancare buna iese cand pui suflet. Altii o iau sub forma de gluma, dar chiar este adevarat. Sufletul celui care gateste este transpus in rezultatul final. Asadar, secretul unei retete este sufletul cu energii pozitive. Nu va risipiti energia cu lucrurile/situatiile de complezenta. :)
Ingrediente:
- 225 g crema de branza
- 200 g ciocolata alba (organica)
- 150 g de biscuiti 
- 120 ml de apa
- 100 g ciocolata neindulcita
- 100 g de xylitol cu monk fruit
- 2 linguri cu pudra de maca
- 1 lingurita si jumatate cu espresso
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 lingurita si jumatate cu extract de migdale
- pentru decor: fructul dragonului uscat si maruntit 
- pentru o buna desfasurare a lucrurilor am folosit furculite din lemn pentru aperitive/betisoare pentru acadele
Info: Ingredientele sunt putine insa rezultatul este uimitor: exterior crocant, interior decadent si delicios.
Aceste trufe sunt cremoase si fara adaos de unt. Deci inca un motiv in plus sa savurati nu doar una ci chiar doua, trei...fara a creste valoarea colesterolului s.a. :)
Mod de preparare:
1. Mai intai se maruntesc biscuitii. Daca eram acasa, in bucataria proprie as fi ales sa fac asta cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dar cum sunt pe un teritoriu strain, am improvizat. Am pus biscuitii intr-o punga curata si cu ajutorul unei sticle din sticla am pisat biscuitii cat mai marunt, ruland sticla inainte-inapoi.
2. Intr-un vas se pune la fiert 120 ml de apa apoi se da deoparte si se adauga ciocolata neindulcita, espresso, xylitolul si pudra de maca. Se amesteca bine pana ciocolata se topeste complet.
Dupa care se incorporeaza crema de branza, biscuitii maruntiti, extractul de vanilie si migdale.
3. Dupa ce amestecati ingredientele, lasati compozitia in congelator pentru 20 de minute apoi formati bilele. Rapid! Puteti sa le decorati cu toppingurile preferate si sa adaugati o multime de arome distractive. Amestecul va deveni putin lipicios la un moment dat, dar nu va faceti griji. Le bagati in congelator si apoi continuati. Cand joaca s-a sfarsit se bag in congelator pentru
15 minute. Cand se scot, se infing furculitele din lemn, se scufunda (partial) in ciocolata alba topita pe baie de aburi si se presara fructele uscate (pentru a ma asigura ca sa nu intareste ciocolata am lasat-o deasupra vasului cu apa fierbinte dar nu pe foc, ci pe masa de lucru). La acest pas conteaza foarte mult sa faceti totul repede si pe bucati. Am plasat bomboanele pe trei farfurii. In timp ce ma ocupam de o farfurie, restul le lasam in congelator.
Se lasa la frigider, pana la servire. 
Pentru mine sunt cele mai bune trufe cu ciocolata. Cu siguranta vor deveni si preferatele voastre ;).
P.S: urmatoarea reteta va fi: tort de clatite curcubeu cu ciocolata, capsuni, banane si ananas. Nu ratati!  Curcubeu pe cerul gurii ;) ...
Pofta dulce!

Comentarii