Prajitura cu ciocolata si ceai verde Matcha (fara faina)

Suntem la inceputul lui 2020, iar cea mai frumoasa parte a inceputului de an sunt planurile. Chiar daca esti omul planurilor sau nu, primul pas este sa te gandesti la ce iti place sa faci si sa te bucuri de acele momente care iti dau o stare de bine. Micile bucurii de obicei sunt responsabile si de productivitatea pe care o cauti zi de zi.
De exemplu, astazi incepe sa faci miscare sau sa savurezi desertul preferat. O pofta nu va ucide pe nimeni. ;)
Rasfata-te, viseaza si zambeste in fiecare zi!
Din ce vise sunt realizate deserturile tale preferate? 
Ale mele din verde verde super verde...notati reteta acestei prajituri delicioase cu matcha. Beneficiul prajiturii de astazi este ca va poate incepe ziua si va poate imbunatati saptamana. Adauga matcha in repertoriul bucatariei tale si creeaza deserturi de neuitat. Culoarea verde "periculoasa" a pudrei matcha este potrivirea perfecta pentru prajiturile dulci, iar beneficiile sale de imbunatatire a sanatatii aduc echilibru. Faceti viata mai dulce cu deserturi ce contin matcha.
Nu mai este un secret ca majoritatea oamenilor apeleaza la ciocolata atunci cand se simt stresati. Indiferent daca a fost o zi grea la birou sau in viata personala, ciocolata are un mod de a ne linisti durerile in zilele rele. Stiintific vorbind, ciocolata chiar te calmeaza. Cand mananci ciocolata, creierul tau incepe sa elibereze endorfine care genereaza un sentiment de calm si bunastare.
Problema este ca, atunci cand apelezi la ciocolata un pic prea des, iti pui sanatatea in pericol.
Solutia? Ciocolata cu matcha! ;)))
Unul dintre beneficiile esentiale ale pudrei de ceai verde matcha este capacitatea sa de a va ridica si echilibra starea de spirit generala. De fapt, exista zeci de beneficii ale pulberei de ceai verde matcha.
Asa ca data viitoare cand vei avea nevoie de un pic de confort cu ciocolata, fa o mica excursie la magazin, astfel incat sa poti veni acasa si sa faci aceasta delicioasa prajitura cu ciocolata si matcha.
La urma urmei, nu este un secret ca pudra de ceai verde matcha si ciocolata merg foarte bine impreuna. De ani buni, mii de marci de ciocolata au pus ceaiul verde in ciocolata.
Prajitura este suficient de dulce si are un gust bogat datorita ciocolatei si aromei racoritoare/vegetale a pulberii matcha.
Incerca! Chiar si cel mai sanatos stil de viata are nevoie de un tratament dulce din cand in cand. Vei savura fiecare muscatura. 
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ciocolata cu lapte
- 100 g lapte condensat
- 100 g cu chia
- 60 g ciocolata neindulcita 100% cacao
- 60 g unt
- 10 ml extract pur de lamai (am folosit din gama Gusta al noualea cer  :) )
- 3 oua
- 3 linguri cu smantana (eu am folosit smantana vegetala pe baza de plante)
- 2 linguri cu pudra de maca
- 1 banana
- 1 lingurita cu praf de copt
- jumatate de lingurita cu piper cayenne.
Pentru crema de ceai verde Matcha:
- 226 g crema de branza
- 100 g ciocolata alba
- 50 g pudra de ceai verde.
Pentru decor:
- chipsuri de pepene rosu.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se amesteca fulgii de ciocolata cu lapte cu ciocolata neindulcita, untul si extractul de lamai. Se pune pe baie de aburi, se amesteca pana se topeste si se obtine o compozitie fina si omogena. Se da deoparte, se adauga laptele condensat, banana pasata cu furculita, piperul cayenne, smantana si pudra de maca. Se amesteca bine cu telul sau mixerul, dupa care se adauga cele 3 oua intregi. Se amesteca din nou cu telul/mixerul iar la final se adauga semintele de chia si praful de copt.
2. Se pulverizeaza cu ulei o tava rotunda/patrata, apoi se toarna compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava timp de 30 minute.
3. Intre timp se pregateste crema: se topeste ciocolata alba pe baie de aburi, apoi se incorporeaza crema de branza si pudra de ceai verde Matcha. Se amesteca energic cu telul/mixerul pana se obtine o crema densa. Se lasa in frigider pana se raceste tortul si este gata de asamblare.
4. Pentru asamblare nu am facut nimic special, doar m-am jucat putin cu furculita in crema si am asezat cateva chipsuri de pepene rosu. Puteti orna cu ce doriti si cu  ce aveti la indemana.
Pofta dulce!
P.S: Am cam ramas in urma cu postarile, dar usor usor le aduc la ordine de zi si pe cele mai vechi dar nepostate. ;)


Comentarii