Cheesecake cu mousse de piersici si jeleu de fructul pasiunii

 

Este foarte probabil ca pana astazi sa fi pregatit deja multe deserturi de Craciun. La urma urmei nu este decembrie daca nu facem o multime de prajituri, placinte, bomboane de casa, cozonaci, cornulete si alte delicii care ies din cuptor si umplu intreaga casa cu parfum de sarbatoare. Daca nu mai este loc pentru inca o reteta de Craciun, cu siguranta o puteti folosi pentru masa de Revelion. 

Ori de cate ori trebuie am pofta de ceva dulce, apelez la prajiturile de casa cu putina coacere si multa crema.

Daca doriti sa infuzati unele dintre cele mai bune arome ale sezonului de sarbatori, va veti bucura cu adevarat de cea mai buna prajitura cu mousse de piersici si jeleu cu fructul pasiunii. Cu atatea idei in jur, va fi dificil sa alegeti doar un tort de sarbatori pe care sa il preparati. Solutia ar fi sa faceti un sondaj in familie si la final sa alegeti reteta preferata de toata lumea.

Daca ar fi sa aleg un fruct exotic, fara indoiala as alege fructul pasiunii - intrigant, ademenitor si captivant. Ca sa nu mai vorbim de gust: un pic dulce si partial acru, citric si racoritor dintr-o data. Puteti face acest desert in orice moment al anului si astfel veti avea mai aproape aroma seducatoare a zonelor tropicale. 


Ce poate fi mai bun decat un tratament dulce si tropical chiar in mijlocul iernii. Veti calatori la tropice cu ajutorul papilelor gustative, chiar in confortul propriei case. Cat de tare poate fi asta? Simtiti cum va incalziti deja? Acum sa incep cu descrierea ingredientelor si modul de preparare al acestui tort, care este destul de usor de facut. Desi piersicile te duc cu gandul la vara, se imbina perfect cu fructul pasiunii. Aceasta reteta este foarte versatila: nu ezitati sa o schimbati si sa folositi zmeura, capsuni sau chiar mango. Veti fi incantati de aceatsa umplutura usoara, pufoasa si unica de mousse cu piersici si fructul pasiunii.


Info: pentru ca abia astazi am facut aceasta prajitura si nu am inceput-o ca sa zic asa, voi posta pozele cu sectiunea in curand. Dar pana atunci puteti face rost de ingrediente ;). 

Ingrediente:


Pentru blat:

- 50 g faina de grau tip 000

- 50 g xylitol

- 2 linguri cu migdale macinate

- 2 oua

- 1 lingurita cu extract de vanilie

- un praf de sare.

Pentru mousse-ul cu piersici:

- 400 g piure de piersici din compot

- 250 g mascarpone

- 200 g crema de branza

- 150 g smantana 20% grasime

- 100 g ciocolata alba fara zahar

- 4 foi de gelatina (8 g)

- 2 linguri cu xylitol

- 1 lingurita cu nucsoara macinata

- 1 lingurita cu ghimbir macinat.

Pentru jeleul cu fructul pasiunii:

- 270 ml suc de mere cu catina fara zahar adaugat (se gaseste la Mega Image)/compotul de la piersici

- 5 bucati de fructul pasiunii

- 1 plic de tort gelee transparent (8g)/gelatina simpla.

Pentru ornare (optional): am folosit o imagine comestibila cu tematica de Craciun (se gaseste in Auchan).

Mod de preparare:

1. Blatul: intr-un bol se adauga ouale, xylitolul si extractul de vanilie. Se amesteca cu mixerul la viteza mica timp de 10 minute pana se obtine o compozitie spumoasa. Dupa care se adauga faina cernuta, migdalele macinate si sarea. Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. O tava rotunda de silicon (diametrul 24 cm) se pulverizeaza cu ulei. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 12 minute. Cand este gata se lasa la racit in tava pana la intrebuintare.


2. Intre timp se pregateste mousse-ul de piersici: 

- foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece

- intr-un bol se paseaza piersicile si se adauga nucsoara impreuna cu ghimbirul. Intr-un bol separat se adauga crema de branza, mascarpone, smantana si xylitolul. Se amesteca cu mixerul timp de 4 minute dupa care se adauga piureul de piersici. 

- ciocolata alba se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu 2 linguri din compozitia cu piersici. Se adauga foile de gelatina si se amesteca pana se dizolva complet. Se toarna compozitia de ciocolata alba peste compozitia cu piersici si se amesteca cu telul pana se obtine o crema omogena.


3. Asamblare: o tava rotunda cu fund detasabil se tapeteaza cu un blat de carton si de jur imprejur cu folie acetofan. Se pune blatul in tava iar deasupra se toarna mousse-ul de piersici. Se baga in congelator pana se incheaga.


4. Intre timp se prepara jeleul cu fructul pasiunii: se taie in jumatate fructul pasiunii si cu ajutorul unei linguri se scoate continutul. Se procedeaza la fel cu celelalte patru bucati de fructul pasiunii. Intr-o olcica se amesteca praful de tort gelee impreuna cu lichidul (fara a adauga zahar cum scrie pe pliculet), se pune pe foc si se lasa sa fiarba timp de 1 minut. Se da deoparte se incorporeaza fructul pasiunii, dupa care se toarna peste mousse-ul de piersici. Se acopera cu o folie si se lasa in frigider peste noapte.

Inainte de servire se poate orna dupa preferinte.

Este o prajitura cu miros de sarbatoare. ;) Mmmmm! Pofta dulce!



Comentarii