Iata o reteta rapida si usoara de lipii umplute cu pui invelit in bacon si sos barbeque, creveti imbracati in condimente gustoase, salata verde, ardei, morcovi si un sos delicios de avocado. Acestea sunt gustoase si sanatoase, se reunesc in doar 30 de minute si constituie un pranz sau o gustare grozava. Aceste pachetele au un continut scazut de carbohidrati, sunt incarcate cu proteine si sunt super aromate. Dincolo de orice credinta, carnea de pui este favorita tuturor. Daca mai adaugati si creveti marinati, va fi o explozie de gust si arome. Si daca aveti chef de mai mult, mergeti mai departe si adaugati cubulete de rosii, de dovlecel, ceapa rosie, fasole fiarta, slanina prajita/kaizer sau orice doreste inima voastra si bucurati-va de ele in orice moment al zilei. Dar cu cat contine ingrediente usoare cu atat mai bine. Le-am facut de nenumarate ori si le voi face pentru totdeauna. Deoarece sunt usor de facut, contin o multime de arome interesante si sunt extrem de consistente.
Ingrediente (4 portii):
- 500 g piept de pui
- 300 g bacon fasii
- 250 g creveti decorticati
- 5 linguri de sos Barbeque ( 300 ml sos de rosii amestecat cu 1 lingura si jumatate cu miere, 1 lingura si jumatate cu zahar brun, 1 lingura si jumatate cu otet de mere, 1 lingurita si jumatate cu boia de ardei afumata, chilli, usturoi pulbere, ceapa pulbere, cumin, cimbru, maghiran, sare, piper, 1 lingura cu sos worcestershire)
- 4 lipii cu quinoa si chia (se gasesc in Kaufland dar si in alte magazine)/alt tip de lipii
- 4 frunze de salata verde
- 1 ardei rosu
- 1 morcov mic
- pentru marinarea crevetilor: zeama de lamaie, pulbere de usturoi, ulei, sos de soia, boia de ardei dulce, piper alb, ghimbir macinat, patrunjel uscat, un fir de ceapa verde (optional).
Pentru sosul de avocado:
- 300 g iaurt minim 3,5 % grasime
- 1 avocado bine copt
- 1 fir de ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura si jumatate cu parmezan ras
- jumatate de legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- zeama de la jumatate de lamaie.
Mod de prepapare:
1. Intr-o olcica se amesteca toate ingredientele pentru sosul barbeque si se fierbe la foc mic timp de 8 minute maxim. Se da deoparte si se lasa la racit.
2. Intr-un bol se amesteca crevetii cu ingredientele pentru marinat si se lasa la rece 30 de minute.
3. Sosul de avocado: intr-un bol incapator se paseaza avocado si se se amesteca cu sucul de lamaie, patrunjelul tocat marunt, parmezanul, usturoiul maruntit cu presa, ceapa verde tocata marunt, sare si piper dupa gust. Se lasa sosul in frigider pana la servire, timp in care toate ingredientele se vor imbina perfect.
4. Pieptul de pui se taie fasii dupa care se invelesc cu cate o felie de bacon si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile din piept de pui. La final, cu ajutorul unei pensule se ung pe ambele parti cu sosul barbeque. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20 de minute.
5. Crevetii se rastoarna cu tot cu marinata intr-o tigaie incinsa. Se gatesc pe ambele parti timp de 5 minute. Optional se presara si un fir de ceapa verde tocat marunt.
6. Asamblarea: lipiile se incalzesc rapid in tigaie pe ambele parti, se ung cu sos de avocado, se adauga putin morcov dat prin razatoare, cateva fasii de ardei, 4 - 5 creveti se pun pe verticala impreuna cu cateva fasii de pui invelite in bacon. Se ruleaza, se taie in jumatate si se servesc imediat. Insa sunt delicioase si a 2a zi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu