Snitel din carpaccio de vitel cu sos de ciuperci

 


Alaturi de paste si pizza, snitelele se afla printre preferintele oamenilor din intreaga lume. Daca va place snitelul vienez, cu siguranta va va placea si aceasta varianta preparata din carpaccio. Am pastrat aceasta reteta pentru o ocazie mai speciala. Este prea buna. De fiecare data cand o gatesc si pentru invitati, primesc cereri pentru reteta. Desi nu este ceva complicat, m-am gandit sa scriu reteta si pe site, sa ramana imprimata aici. Este o reteta reconfortanta in perioada rece si foarte simplu de facut acasa. Ca la aproape orice fel de carne, este chiar mai bine cu un sos. Asadar, am preparat un sos incantator cu ciuperci sotate, mustar, smantana si mirodenii. Folosind faina de orez, am urmarit sa scad dramatic carbohidratii si in acelasi timp sa mentin gustul delicios al snitelului. De obicei snitelele din carne sunt imbibate in ulei si sunt servite alaturi de garnitura pe baza de cartofi. Ei bine aceasta varianta este mai light pentru ca nu le-am prajit in baie de ulei. Ca sa fac acest lucru am ales feliile subtiri din carne de vitel, care se gatesc super rapid prin aceasta metoda. Gustos si sanatos!

Ingrediente:

- 150 g felii subtiri din carne de vitel (pulpa)

- 2 oua

- 2 linguri cu parmezan ras

- 2 linguri cu ulei de masline

- 2 linguri cu suc de lamaie

- 1 lingura cu faina de orez

- 1 lingurita cu patrunjel uscat

- 1 lingurita cu marar uscat

- sare si piper

- ulei pentru prajit. 


Pentru garnitura de ciuperci:

- 500 g ciuperci

- 5 catei de usturoi

- 2 linguri cu smantana 20% grasime

- 1 ceapa rosie

- 1 ardei rosu

- 1 lingura cu mustar boabe

- 1 legatura mica de legatura de patrunjel

- sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Pulpa de vitel se poate gasi gata feliata, daca nu, atunci incercati sa o lasati putin in congelator si cu un cutit sanatos sa taiati felii fine (de 2 mm) . Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se stropeste cu ulei si suc de lamaie. Se acopera cu o folie si se lasa la rece timp de 3 ore. Daca va place o puteti consuma asa cum este, insa eu nu am voie sa consum carne cruda (indiferent de cat de sigura este sursa) dar daca nu aveti vreo contraindicatie din punct de vedere medical si sursa de unde procurati carnea este sigura, atunci puteti consuma carpaccio cu incredere.


Separat intr-un bol se bat ouale bine impreuna cu mararul, patrunjelul, faina de orez si parmezanul. Se incinge putin ulei intr-o tigaie antiaderenta, se da prin amestec fiecare felie de carne apoi se prajeste in tigaie pe ambele parti. 

2. Se spala legumele, se curata si se taie: ciupercile felii, ceapa si ardeiul cubulete iar usturoiul se marunteste cu presa. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge o lingura cu ulei, se caleste ceapa si usturoiul timp de 1 minut, dupa care se adauga ciupercile si ardeiul. Se adauga 50 ml de apa si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Dupa care se adauga smantana, mustarul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Snitelele de carne se servesc impreuna cu ciupercile si cateva fasii de omleta (optional).

Pofta buna!

Comentarii