Coltunasi moldovenesti cu branza fierti


Coltunasi cu branza fierti Varianta asta care am incercat-o prima data in copilarie mi se pare cea mai buna pentru coltunasii cu branza fierti. Nu prea mi-a iesit forma de data asta dar data viitoare n-o sa mai dau gres;)), conteaza gustul dar si aspectul desi eu mai mult pun accentul pe gust :D decat pe aspect, ma grabesc sa mananc cat mai repede mai ales cand vine vorba de ceva dulce si cu branza.

Ingrediente:

Aluat:
- 1 kg faina
- 2 linguri de zahar
- 1 ou
- 1 praf de sare
- drojdie cat o nuca.
Crema:
- 500 g cas de oaie framantat
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 lingura rasatura de lamaie
- zahar de trestie
- optional: stafide sau caise/piersici confiate, alune de padure maruntite.
Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele, si se framanta cu apa calduta pana ajunge la consistenta unui aluat de paine. Se intinde aluatul nici prea gros nici prea subtire si se taie patratele. Se face umplutura de branza se amesteca cu zaharul vanilat, esenta de vanilie, oul, rasatura de lamaie si zaharul de trestie dupa gust (optional se pot pune si stafide sau caise/piersici confiate pentru o aroma mai intensa). Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare patratel si se lipesc capetele sub forma unui triunghi. Intre timp se pune pe foc intr-o oala apa cu putina sare si se lasa sa fiarba, cand incepe sa fiarba se pun coltunasii si se lasa acolo pana plutesc la suprafata (zeama de la coltunasi se pastreaza). Coltunasii se pot servi simpli, presurati cu zahar de trestie, firmituri de branza, alune de padure maruntite si cu putina zeama sau cu smantana batuta cu zahar vanilat sunt la fel de buni. Mie imi plac simpli doar cu zahar de trestie si cu putin mai multa zeama;)). Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
daca pui drojdie, la fiert se invinetesc coltunasii..
Desisalva a spus…
nu se invinetesc, au ramas la fel de albi dar au iesit mai inchisi in poze din cauza calitatii aparatului foto sau a zaharului brun dar nu din cauza drojdiei:).