Scapa de migrene cu terapii alternative

Te doare capul ingrozitor si in mod repetat? Nu alerga mereu direct la dulapul cu medicamente, ci acorda o sansa remediilor alternative.
Te feresti astfel de efectele adverse ale substantelor chimice din medicamente si ai putea constata ca, de multe ori, o mancare buna, un ceai aromat sua cateva sedinte de acupunctura sunt chiar mai eficiente decat o pastila.
Ce este migrena..
Migrena se manifeste prin crize cu dureri intense, localizate, de regula, intr-o anumita zona a capului si care se amplifica la efort fizic. Se asociaza cu greturi, ameteli, transpiratii, senzatie de voma si intoleranta la lumina. Daca ai astfel de simptome te confrunti cu o migrena.

Mancarea face bine
Multe femei sufera de migrene inainte de menstruatie, la menopauza sau in timpul sarcinii, iar alimentatia echilibrata influenteaza decisiv aceasta stare. Evita dulciurile foarte procesate, produsele tip fast-food si alcoolu.
Nu sari peste mese. Deseori, senzatia de foame este responsabila pentru durerile de cap asociate cu starae de rau general.
Merele sunt considerate adevarate medicamente vii in lupta cu migrenele. Curatate de coaja si de seminte si consumate cu putina sare, dimineata, pe stomacul gol, fac minuni. Iar cand vrei sa scapi rapid de durerea de cap, fa inhalatii cu otet de mere.
Scortisoara are si ea efecte benefice demne de luat in seama, mai ales daca durerea de cap a fost provocata de expunerea la aer rece. Condimentul se piseaza marunt si se faca pasta cu ajutorul unui sirop de apa. Amestecul se aplica pe frunte si tample.
Apiterapia actioneaza pe termen lung, asa incat este ideala utilizarea consecventa a produselor apicole. Doua lingurite cu miere inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol, te energizeaza si iti dau puterea sa lupti eficient cu stresul cotidian. In timpul zilei, dizolvata in lapte caldut, mirerea are un efect calmant garantat. Fratele mierii, propolisul, consumat dimineata, inainte de micul dejun, timp de cel putin 15 zile, are efect calmant si revigorant.
Evita branzeturile fermentate, nucile si alte oleaginoase, ciocolata, mezelurile afumate si sarate, muraturile, fasolea si, mai ales, vinul rosu si sampania.
Consuma cat mai mult peste. Contine acizi grasi omega 3, care previn durerile de cap.
Bea cat mai multa apa plata. De multe ori, deshidratarea este cauza migrenelor.


Automasajul
Cand se instaleaza migrena, ai tendinta de a masa zona dureroasa. Masajul nu se face insa la nimereala. Medicina chinezeasca a indentificat 3 locuri-cheie care trebuie destinse: punctul in care se intalnesc maxilarele, ceafa si calota craniana. Masajul trebuie sa fie ferm, dar nu agresiv - altfel, provoaca dureri si mai mari.

Acupunctura
Este o veche practica medicala chinezeasca si presupune strapungerea diferitelor zone ale corpului cu ace mici, in scopuri terapeutice. Specialistii cunosc cu exactitate punctele care trebuie intepate, in asa fel incat sa calmeze tensiunea muschilor si sa incurajeze eliberarea endorfinelor, hormonii fericirii. In urma mai multor sedinte de acupunctura, frecventa migrenelor este redusa cu pana la 50%.

Alte trucuri:
- sportul. Cel putin 30 minute de exercitii fizice pe zi, mai ales in aer curat, te tin departe de dureri in spate sau de cap.
- odihna. Lipsa somnului creeaza dezechilibre grave in organism, iar migrenele pot fi consecinta acestora. Respecta orele de somn in asa fel incat sa dormi cel putin 8 ore pe noapte.
- relaxarea. Meditatia, yoga, precum si muzica relaxanta au efecte extraordinare impotriva stresului si durerilor de cap.

Comentarii