Alimente medicament ce ne vin in ajutor

Se zice ca suntem in mare parte ceea ce mancam, asa si este. Toate problemele de sanatate care le avem provin in general din cauza unei alimentatii deficitare. Dar bineinteles ca nu numai mancarea contribuie la deteriorarea organismului nostru ci sunt si cauze genetice sau sociale. Cei din jurul nostru contribuie si ei foarte mult la sanatatea noastra. Daca stam pe langa oameni rautaciosi care mai mult isi bat joc de noi mai bine ne lipsim de ei si incercam sa ne gasim oameni carora le face placere sa stea langa noi si invers. Trebuie sa avem pe langa noi oameni care ne fac bine atat psihicului nostru cat si sanatatii, dar si pe cei care ne apreciaza cu adevarat. Revenind la alimente medicament care ar trebui sa le consumam in sezonul lor, acestea sunt:

1) Ciresele, capsunile, merele, caisele, piersicile, pepenii - vara este aproape de noi, acusi apar si la noi aceste minuntate fructe care in timpul sezonului estival cand este perioada lor de coacere, nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra. De ce sunt ele bune pentru organism? In primul rand pentru ca sunt alimente vii, pline de vitamine si nutrienti si in al doilea rand aduc organismului un aport de apa, stimuleaza procesele de eliminare, arminozeaza activitatea glandelor suprarenale care sunt direct implicate in mentierea sanatatii si frumusetii pielii.
 2) Frunzele si radacina de telina - se recomanda consumarea lor in stare cruda precum in salate, sucuri, aduc organismului vitamine si minerale necesare unui metabolism normal al pielii, catalizeaza eliminarea toxinelor din organism si regleaza activitatea hormonala. Oricum nu sunt singurele beneficii care le are telina, ele sunt numeroase dar le-am numit pe cele mai importante. Se stie ca legumele dar si fructele sunt surse vii de sanatate.
3) Germenii de grau - se recomanda contra acneei care apare apare la varsta a treia, au efecte reintineritoare si de echilibrare hormonala.
 4) Germenii de lucerna - lucerna este cunoscuta ca fiind "parintele tuturor plantelor". De ce? Deoarece are un continut important de minerale necesare pentru formarea si consolidarea oaselor, reduce nivelul zaharului din sange, are o multime de vitamine care ajuta la dizolvarea calculilor renali, detoxifica ficatul si intestinele, previne accidentul vascular cerebral, scade nivelul colesterolului, atenueaza artrita. Sucul de lucerna in combinatie cu suc de morocvi in cantitati egale, stimuleaza cresterea parului.
 5) Nucile si alunele neprajite - sunt foarte bogate in vitamina E si aminoacizi esentiali fiind de ajutor pentru mentinerea sanatatii pielii in general. Este bine ca la micul dejun sa puneti in laptele sau iaurtul cu cereale si miez de nuca sau sa mancati o data pe zi miezul de la 3 nuci cu miere pentru a stimula memoria (asta imi zicea mama mereu sa fac, nu am ascultat-o de multe ori in privinta asta, dar am inceput sa o ascult si sa tin cont de sfaturile ei legate de sanatate acum cand mi-am dat seama singura de lucrurile care imi fac bine, stiti doar ca pana nu te convingi singur degeaba te bat parintii la cap sa faci lucruri care pe moment nu-ti fac placere) .
6) Painea integrala, fulgii de ovaz, de orz si de secara - acestea contin fibre alimentare importante pentru o digestie corespunzatoare, fiind substante nedigerabile acestea combat constipatia, curata tubul digestiv de toxine, imbunatateste imunitatea si metabolismul grasimilor dar au un rol important si in tratarea acneei.
7) Rosiile - licopenul continut de coaja lor este unul din medicamentele cele mai puternice pe termen lung contra acneei, favorizand un metabolism celular normal la nivelul pielii, impiedicand aparitia inflamatiilor si infectiilor. Imi spusese o cunostinta mai demult ca daca vreau sa am o fata curata si luminoasa sa tai o rosie in jumatate, sa masez fata cu ea, o las cateva minute pe fata sau de seara pana dimineata si apoi sa clatesc cu apa calduta iar la final cu apa minerala. Intr-adevar a fost un sfat bun, fac asta de fiecare data vara cand apar rosiile la bunica;)).
8) Salata verde si ridichile - sunt exceptionale pentru tratarea acneei de orice fel, avand o actiune demonstrata stiintific, de temperare si de echilibrare a activitatii gonadelor (glanda genitala care produce celulele reproducatoare).
9) Strugurii negri - coaja lor contine substante precum vitamine, flavonoide, antociani, considerate medicamente minune in cazul afectiunilor dermatologice de orice fel.
10) Soia si mugurii de soia - au o actiune exceptionala pentru combaterea tulburarilor activitatii ovarelor dar mai este o alta leguminoasa ruda a acesteia ca aliment minune: nautul.
11) Uleiul de masline si de samburi de struguri - sunt bogate in vitamine, ajuta la imbunatatirea metabolismului grasimilor ce are ca efect oprirea productiei de sebum.


Comentarii