Tarte rustice cu cartofi

Reteta Sufleu de cartofi
Ingrediente:
- 200 g kaiser
- 150 g mozzarella
- 150 g crema de branza proaspata cu iaurt Almette
- 50 g parmezan/cheddar
- 50 g unt
- 5 cartofi
- 1 ceapa mica/cateva fire de ceapa verde
- 1 ardei mic rosu
- 1 ou
- pesmet
- condimente uscate: sare, piper, cimbru, patrunjel, marar, boia de ardei.
Info: puteti pune patrunjel si marar verde in loc de varianta uscata.

Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja 25 de minute. Dupa aceea se scurg, se curata de coaja si se paseaza. Piureul de cartofi se amesteca cu untul, crema de branza, ceapa tocata marunt, oul, parmezanul si ardeiul taiat cubulete. Kaiserul se inglobeaza in compozitie, care se condimenteaza apoi cu sare, piper, cimbru, marar si patrunjel. Formele se ung cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se distribuie in cele 4 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Mozzarella se taie felii si se aseaza cate 2 deasupra compozitiei sau puteti pune mozzarella maruntita. Formele se dau in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, pana se topeste mozzarella si se coloreaza frumos. Se lasa la racit 25 de minute, dupa care se pot servi simple sau cu rosii cherry. Sunt asa de bune si delicioase incat se termina toate dintr-o imbucatura.
Recomandare: A doua oara cand le-am facut, pe langa aceste ingrediente am adaugat o legatura de patrunjel verde si deasupra am pus cas proaspat din lapte de vaca in loc de mozzarella. Au fost mai colorate si mai delicioase. Yammy! Pofta buna!
De asemenea va recomand sa incercati si sufleul de somon cu avocado.

Comentarii