Legume sote cu castraveti murati, tochitura si mamaliga cu branza de burduf


Pentru iubitorii de mamaliga, servita cu tochitura si muraturi, preparatul de astazi este un deliciu garantat. Astazi va propun sa incercati acest fel de mancare simplu si reconfortant, perfect intr-o zi racoroasa. Desi usor usor iarna se transforma in primavara, pentru mine este inca suficient de rece incat sa ma faca sa gatesc alimente care ma incalzesc. Astazi mi-am indreptat gandurile spre o mancare asemanatoare cu cea pe care adesea o mancam in copilarie. Consistenta, delicioasa, reconfortanta si rapid de facut. Ce ar putea fi mai bun? Este ca o imbratisare calda pe care veti dori sa o mancati cu lingura imediat ce este gata. Mamaliga este atat de versatila incat poate fi servita atat calda cat si rece, cu oua, branza, carne de porc, pui sau peste. Ingredientele din reteta de astazi merg atat de bine impreuna, o "casatorie fabuloasa" care va impresiona papilele gustative ale oricui.

Ingrediente:


Pentru mamaliga cu branza de burduf:

-  500 ml de apa

- 150 g de malai

- 150 g branza de burduf

- un praf de sare.

Pentru legumele sote cu carne:

- 200 g carne din tochitura

- 50 ml de apa

- 4 castraveti murati

- 2 linguri si jumatate cu rosii pasate

- 1 ceapa rosie

- legume mix (cate putin din fiecare): 3 baby porumb, 1 morcov mic taiat fasii, jumatate de ardei rosu, pastai, cateva buchetele de broccoli.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie se pune carnea din tochitura taiata cubulete impreuna cu ceapa rosie tocata. Dupa 1 minut se adauga si restul legumelor taiate si se calesc pentru 3 minute. Dupa care se adauga 50 ml de apa, pasta de rosii si catravetii taiati cubulete. Se lasa sa fiarba cu capac timp de 5 minute.


2. Intre timp se prepara si mamaliga: intr-un tuci se pune la fiert apa cu sare iar cand incepe sa fiarba se toarna faina in ploaie amestecand continuu cu o furculita/melesteu. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba 15 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga branza de burduf si se mai lasa sa fiarba 5 minute.


3. Asamblarea: mamaliga se toarna intr-o forma metalica iar de jur imprejur se pun legumele sote. Nu este neaparat sa folositi forma metalica, puteti pur si simplu sa puneti mamaliga in farfurii si deasupra legumele. Daca doriti mai multe proteine puteti acompania si un ou ochi sau omleta. Noi am servit acest preparat cu pepene/harbuz murat. O deliciosenie!

Savurati cu placere!



Comentarii