Cu toate ca nu face parte din categoria cereale, semintele ei sunt asemanatoare cu cele de grau folosindu-se sub forma macinata ca faina.Calitatile ei deosebite ar trebui sa ne faca sa o folosim cat mai des in alimentatia noastra. Este hranitoare, plina de nutrienti, contine putine glucide, pentru cei cu intoleranta la gluten este numai buna pentru ca nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu, mult calciu, fibre, antioxidanti...
Semintele de hrisca sunt aromate, putin dulci, intruneste calitatile fainei de grau integrale si are un gust special. Se poate consuma cruda (inmuiata in apa calda de dimineata pana seara si se poate folosi in laptele cu cereale, iaurt, in sucul de fructe...), fiarta ( se lasa la inmuiat 1-2 ore apoi se fierbe timp de 20 de minute amestecand doar o singura data pentru a nu se sfarama semintele), simpla sau prajita si folosita in diverse combinatii dulci sau sarate gatita ca orezul si graul.
Nu are contraindicatii, este usor digerabila, si fiind bogata in proteine vara sau in post putem inlocui carnea cu succes de aceasta in numeroase preparate spre exemplu vara in salate. Hrisca se gaseste la plafar sub forma de seminte sau faina si nu este deloc scumpa. Nu va mai ramane decat sa incercati iar daca v-a placut sa imi lasati cateva impresii despre aceasta. Si nu uitati daca ati descoperit vreun fel de mancare care v-a iesit exceptional sa ne impartasiti si noua secretul...:)
Semintele de hrisca sunt aromate, putin dulci, intruneste calitatile fainei de grau integrale si are un gust special. Se poate consuma cruda (inmuiata in apa calda de dimineata pana seara si se poate folosi in laptele cu cereale, iaurt, in sucul de fructe...), fiarta ( se lasa la inmuiat 1-2 ore apoi se fierbe timp de 20 de minute amestecand doar o singura data pentru a nu se sfarama semintele), simpla sau prajita si folosita in diverse combinatii dulci sau sarate gatita ca orezul si graul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu