Forta pentru ficat si rinichi din plante

Sanatatea este averea noastra si nu are rost sa avansam in cariera daca ne pierdem sanatatea. Un organism sanatos elimina toxinele prin colon, ficat, rinichi, piele si sistem limfatic. Organismul poluat cu prea multe toxine nu reuseste sa le elimine in totalitate si raman in colon. Iar tot ce trebuie sa facem noi este sa ne ajutam, si in ajutor ne vin si plantele din natura care au luat viata odata cu venirea primaverii. Desi anotimpul ne trimite raze de soare invioratoare si prietenoase, ne simtim obositi, posomorati, fara chef de viata. Multe plante salbatice si de gradina ne ajuta sa pornim pe drumul cel bun, pentru ca prin ele curg substante gata transformate in medicament. Iata cateva elixiruri din plante ce ne ajuta la curatenia de primavara a organismului:

1. Tinctura de armurariu (pentru ficat)
- se folosesc doar semintele, care pot fi recoltate incepand din septembrie-octombrie
- intareste membrana celulelor ficatului, impiedicand, astfel, patrunderea substantelor daunatoare (alcool, otravuri continute in mancare)
- armurariul regenereaza si favorizeaza aparitia de noi celule in ficat.
Ingrediente:
- 500 ml vodca sau palinca
- 100 g seminte de armurariu.
Mod de preparare:
Semintele se macina prin rasnita de cafea, se pun intr-o sticla curata si se toarna deasupra alcoolul. Se lasa trei saptamani la macerat, scuturandu-se sticla zilnic. Se filtreaza tinctura si se pune in sticlute.
Mod de administrare (durata curei este de 3-5 luni):
Se iau de trei ori pe zi cate 20-25 de picaturi sau se amesteca o lingurita de macinis in muesli si iaurt.

2. Ceai de splinuta (pentru rinichi)
Ingrediente (pentru 3 cani de ceai):
- 450 ml apa clocotita
- 3 linguri de splinuta uscata.
Mod de preparare:
Se marunteste bine planta uscata, se pune intr-o cana mare si se acopera cu apa clocotita. Se lasa 20 de minute la macerat, ca sa se dizolve cat mai multe substante continute in splinuta.
Mod de folosire: 4 saptamani, se beau trei cani de ceai pe zi, intre mese. Splinuta activeaza rinichii, favorizeaza eliminarea urinei, elimina durerile si inflamatiile vezicii.

3. Salata de primavara energizanta, cu frunze si radacini de papadie
- substantele amare continute in papadie, impreuna cu clorofila din salata verde, curata si vitaminizeaza ficatul, fluidizeaza curgerea limfei si a fierii.
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 1 papadie intreaga
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 4 ridichi rosii
- cateva bucatele de cascaval.
Pentru dressing:
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de otet
- sare roz himalayana
- piper.
Mod de preparare:
- se spala salata, se usuca si se rup bucatele
- se spala radacina de papadie, se curata si se taie marunt iar frunzele de papadie se taie fasii
- ridichile si morcovul se taie cubulete, usturoiul se piseaza
- se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se amesteca energic cu o furculita pana se obtine o emulsie, dupa care se toarna peste salata si se consuma imediat dupa preparare.
 

Comentarii