Tratarea emotivitatii cu ajutorul fructelor si plantelor

Este inevitabil sa fim incercati de valuri de emotii, care apar pe panza vietilor noastre si, de multe ori, ele ne vor servi drept lectii si ne vor oferi ocazia de a intelege ce inseamna cu adevarat sa fii om. Din acest motiv, nu este recomandabil sa incercam sa ne lipsim de emotiile neplacute si dureroase prin folosirea medicamentelor pentru a ne seda, a ne controla depresia sau a masca durerea. Ceea ce ne trrebuie cu adevarat este sprijinul. Avem nevoie de prieteni sau de familie, care sa ne ofere un umar pe care sa plangem, ocazia de a vorbi despre problemele noastre si de a ne exprima emotiile. Totusi, mai putem folosi si alimentele si plantele pentru a cauta un ajutor si pentru a ne vindeca, pe masura ce ne rezolvam problemele, astfel incat sa nu ajungem la epuizare nervoasa si boala fizica de pe urma stresului.
Pentru a ne intari, in general, rezistenta la stresul provocat de problemele emotionale asupra sistemului nervos, trebuie sa ne ajutam organismul si mai ales nervii. De exemplu, deditelul este un remediu perfect pentru cei care se simt nesiguri, tristi, singuri si vulnerabili, cuprinsi de teama de abandon. Isopul constituie un tonic nervos minunat pentru calmarea anxietatii si tensiunii nervoase, a extenuarii si depresiei, ce au la origine probleme emotionale, mai ales sentimentul de vina.
Iata cateva retete simple si delicioase pentru tratarea emotivitatii:
Sirop de trandafiri si lapte de cocos
Numai sa gusti din acest nectar dulce, si vei simti cum inima iti este cuprinsa de bucurie. Trandafirii au un efect de revigorare si redare a bunei dispozitii, putand fi folositi oricand te simti tensionat, anxios, deprimat, furios, singur si suparat. Sunt indicati pentru cei care duc lipsa de dragoste.
Ingrediente:
- 250 ml lapte de cocos
- 1 lingura sirop de trandafiri
- cuburi de gheata.
Mod de preparare:
Pentru prepararea siropului de trandafiri se aduna petale de trandafiri, se cantaresc si se pun intr-un vas, impreuna cu o cantitate egala de zahar. Se face o pasta din petale si zahar, se acopera si se lasa peste noapte. Dupa care se strecoara, se toarna in sticle curate si se pastreaza la frigider (siropul se pastreaza timp de o luna). Se pune o lingura de sirop de trandafiri in laptele de cocos, se amesteca bine, iar la final se adauga cuburile de gheata, se mai dilueaza cu putina apa daca mai este nevoie si se bea imediat.

Suc de mere cu limba-mielului si roinita
florile de limba-mielului si frunzele de roinita lasate sa pluteasca in sucurile de fructe, cum ar fi cel de mere sau de pere, dau bauturilor o tenta minunata racoritoare, numai buna in zilele fierbinti de vara si care ajuta totodata la alinarea durerii emotionale. Limba-mielului are un efect general relaxant si este faimoasa pentru capacitatile sale de a alunga tristetea si durerea sufleteasca a celor aflati in suferinta. Roinita readuce buna dispozitie, echilibrul emotional si restabileste taria sufleteasca si curajul.
Ingrediente:
- 600 ml suc de mere sau de pere
- 1 mana flori proaspete de limba-mielului
- 1 mana de frunze proaspete de roinita.
Mod de preparare:
Se incalzeste sucul de fructe pana aproape de punctul de fierbere, apoi se pune cate o lingurita de plante intr-un ceainic si se toarna deasupra sucul de fructe fierbinte. Se acopera si se lasa la racit, dupa care se strecoara si se lasa sa pluteasca deasupra flori de limba-mielului si frunze de roinita pentru decor. Se serveste cu gheata.

Infuzie de trei-frati-patati si musetel
Panseluta salbatica sau tre-frati-patati are capacitatea de a linisti inima, de a calma durerea ce apare dupa despartirea de cineva drag si de a alina inima franta. Si musetelul ajuta la calmarea durerilor emotionale, la potolirea furiei si a starilor nervoase si la alungarea tensiunii acumulate in urma problemelor sentimentale, care pot contribui la aparitia afectiunilor cauzate de stres si insomnie. Combinatia dintre cele doua este foarte potrivita pentru regasirea armoniei interioare.
Ingrediente:
- 250 ml apa fiarta
- jumatate de lingurita de trei-frati-patati
- jumatate de lingurita de musetel
- miere dupa gust.
Mod de preparare:
Se pun plantele intr-un ceainic si se toarna deasupra apa fiarta. Se acopera si se lasa sa infuzeze timp de 15 minute iar la servire se indulceste cu putina miere (optional).

Comentarii