Pizza cu ansoa, ton, sardine si dovlecei cu blat subtire

Pizza cu ansoa, ton, sardine si dovlecei cu blat subtire vs Pizza cu muschi de porc, cu dovlecei, ciuperci si ardei
Care va place mai mult?
Pentru ca am avut toate ingredientele in frigider, am decis sa fac pizza cu ton sardine si ansoa, numai ca nu mi-am propus sa fac doua decat atunci cand am ramas cu aluat (si decat sa-l pun in congelator pentru altadata am zis sa mai fac una daca tot am ingrediente). Au iesit doua pizza extrem de delicioase si satioase.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g faina de grau
- 100 g faina integrala de orez
- 25 g drojdie
- 2 linguri ulei de arahide (sau orice alt ulei preferati)
- 1 ou
- condimente uscate: cimbru, busuioc, marar, sare de mare dupa gust.
Pentru sosul cu mirodenii:
- 200 ml rosii maruntite in sos
- condimente uscate: maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrisor, usturoi granulat, chilli.
Pentru topping:
- 140 g ton maruntit
- 140 g sardine
- 100 g mozzarella
- 100 g branza cheddar
- 10 file de ansoa
- 10 ciuperci champignon
- 6 felii de muschi de porc padurea neagra
- 6 felii de cascaval rotund (de la Lidl)
- 6 capere
- 2 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie.

Mod de preparare:
Mai intai se face aluatul: se amesteca drojdia cu putina apa calda, se lasa 10 minute apoi se adauga amestecul peste faina de grau amestecata cu faina de orez. Se amesteca bine cu o lingura apoi se adauga oul, condimentele uscate, apa calda pana se obtine un aluat elastic, iar la final se adauga uleiul si se framanta bine aluatul cu mainile. Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul este gata, se imparte in jumatate, se da forma de turta rotunda cu mana, apoi se intinde cu sucitorul pe o masa presarata cu
putina faina. Se unge cu putin ulei tava de pizza, se intinde aluatul cat sa acopere fundul tavei, apoi se da in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Legumele se spala bine, apoi ceapa julien, ciupercile felii de grosime medie, dovlecelul se curata de coaja,se taie in jumatate si se taie felii la fel si ardeiul rosu. Se scoate blatul din cuptor si se unge cu ajutorul unei pensule cu jumatate din sosul cu mirodenii. Apoi se pune un strat de ton, un strat de dovlecei (jumatate din cantitate), un strat de sardine maruntite cu furculita, un strat cu jumatate din cantitatea de ciuperci, un strat cu jumatate din cantitatea de ceapa, un strat cu jumatate din cantitatea de ardei rosu, toata cantitatea de mozzarella si branza cheddar date prin razatoarea mare. La final se aseaza feliile de rosii, deasupra lor fileurile de ansoa, si pe alocuri caperele. Se da tava din nou in cuptor de data asta pentru 25 de minute sau chiar 30 de minute (in functie de cuptor). Pentru cealalta pizza la fel se procedeaza cu aluatul, apoi peste sos se pune un strat de ciuperci, ceapa, ardei, dovlecei, feliile de muschi de porc padurea neagra taiate in cate 3 bucati fiecare, si pentru ca nu mi-a mai ramas mozzarella si branza cheddar, am improvizat cu ce am avut, si am pus branza feliata rupta in jumatate, iar deasupra rosiile taiate felii. Se da in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Pofta buna!





Comentarii