Tarte cu cartofi rustice

Reteta Tarte cu cartofi rustice
Ingrediente:
- 200 g mozzarella
- 200 g kaiser
- 150 g crema de branza proaspata cu iaurt Almette
- 50 g unt
- 5 cartofi
- 1 ceapa mica
- 1 ardei mic rosu
- condimente uscate: sare, piper, cimbru, patrunjel, marar.

Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja 25 de minute. Dupa aceea se scurg, se curata de coaja si se paseaza. Piureul de cartofi se amesteca cu untul, crema de branza, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Kaiserul se inglobeaza in compozitie, care se condimenteaza apoi cu sare, piper, cimbru, marar si patrunjel. Compozitia se distribuie in 4 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Mozzarella se taie felii si se aseaza cate 2 deasupra compozitiei. Formele se dau in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, pana se topeste mozzarella. Se lasa la racit 1 ora, dupa care se pot servi simple sau cu rosii cherry. Sunt asa de bune si delicioase incat se termina toate dintr-o imbucatura.
Recomandare: A doua oara cand le-am facut, pe langa aceste ingrediente am adaugat si 2 fire de ceapa verde, o legatura de patrunjel verde si deasupra am pus in loc de mozzarella, cas proaspat de vaca de la tara. Au fost mai colorate si mai delicioase. Yammy! Pofta buna!

Comentarii