Baton de migdale cu lapte condensat si cocos

In trecut, pentru stramosii nostri, dulciurile nu erau la fel de importante pentru alimentatie si pentru sustinerea vietii, prin urmare ele erau retrogradate pe o pozitie mai putin importanta, la sfarsitul mesei sau deloc. Insa astazi, dulciurile ocupa un top diferit de acele vremuri, si au ajuns sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Exista ceva atat de magic in a avea un desert dupa pranz/cina, mai ales daca este un dulce de casa care va face diferenta. Daca sunteti iubitori de migdale si cocos trebuie sa faceti aceasta reteta.
Cu acest desert hranitor, usor de facut si de portionat, puteti fi siguri ca totul va dura putin mai mult decat o zi.
Haideti sa preparam ceva dulce si usor pentru weekend!
Imi mai ramasese lapte condensat de la desertul precedent si nu stiam ce sa fac cu el. Apoi mi-a aparut in minte salamul de biscuiti care a fost sursa de inspiratie pentru aceasta reteta. 
Ingrediente:

- 200 ml lapte condensat
- 150 g crackersi simpli fara zahar sau mirodenii/biscuiti simpli fara zahar (am ales fara zahar deoarece laptele condensat este suficient de dulce)
- 115 g crema de branza
- 64 g unt de migdale
- 7 linguri nuca de cocos
- jumatate de lingurita esenta de vanilie
- optional: capsuni confiate (m-am gandit sa le recomand deoarece in timp ce savuram o bucatica de baton, am infulecat si o capsuna ca tot aveam in frigider pastrate pentru inghetata...data viitoare o sa adaug si capsuni dar confiate ca sa reziste odata cu desertul si sa nu oxideze).
Pentru topping:

- mix de alune maruntite (arahide, alune de padure, nuci, migdale)
- biscuiti cu portocale/graham maruntiti si amestecati cu putina cacao
- nuca de cocos
- bombonele colorate natural.
- ciocolata neagra rasa
- cacao.
Mod de preparare:
Crackersii se sfarama cu mana in bucati mici apoi se incorporeaza in compozitia cu lapte condensat amestecat cu crema de branza, esenta de vanilie, nuca de cocos si untul de migdale. Se rastoarna jumatate din compozitie pe o folie din plastic, se ruleaza sub forma de baton si se lasa in frigider pana a 2-a zi. La fel se procedeaza si cu restul de compozitie ramasa.
Cu o ora inainte de servire se scot batoanele din frigider, se portioneaza, se decoreaza cu topping-ul preferat si se pune din nou in frigider pentru 20 de minute. Pentru a fi mai usor de decorat, am intins pe masa o folie din plastic, am pus cate o gramajoara din fiecare topping, dupa care am inmuiat fiecare feliuta, presand usor.
Savurati cu placere!



Comentarii