O reteta simpla, fina, unica, distractiva, colorata si numai buna pentru a stinge pofta de dulce in orice anotimp.
Ingrediente:
- 250 g piscoturi rotunde (am folosit cam 6 piscoturi rotunde pentru fiecare pahar de desert)
- 200 g capsuni
- 200 g afine
- fulgi de ciocolata neagra decorativa (de la Kaufland).
Pentru crema de ciocolata alba:
- 200 g crema de branza
- 100 g ciocolata alba
- 5 linguri lapte de cocos.
Pentru crema de mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 200 g smantana 20% grasime
- 3-4 linguri sirop de artar (se indulceste dupa gust...puteti folosi si miere de albine sau chiar zahar)
- 2 linguri pudra de lucuma (v-am mai povestit despre acest ingredient in postarea de la tiramisu fara oua cu banane marinate) - daca nu aveti, ca sa nu ramana crema fara aceasta aroma data de lucuma puteti adauga 1 lingurita esenta de portocale de la Dr. Oetker
Acest desert l-am facut pentru prima data primavara trecuta, apoi in vara cand am avut ca oaspeti pe: sora si sotul ei. Ne-am cam batut putin pe pahare, dar ne-au ajuns pana la urma cu promisiunea ca le voi mai face zilele urmatoare. Si cum imi place sa-mi respect cuvantul...asa am facut! De ziua mea, la inceputul toamnei am incercat sa-l reproduc si in varianta de tort cu blat de migdale ca in desertul cu ciocolata si ananas . Ca aspect a iesit perfect, insa nu a fost suficient de dulce si in plus fructele proaspete nu s-au comportat la fel ca si in cazul desertului la pahar care se mananca fix in ziua in care se face. In poza alaturata este si varianta de tort.
Mod de preparare:
Prepararea acestui desert este simpla, ba chiar va puteti juca impreuna cu copilul facand aceasta reteta. Pentru crema de ciocolata alba: intr-un bol se pun cubuletele de ciocolata alba impreuna cu laptele de cocos si se topesc pe baie de aburi sau la microunde in 30 de secunde. Dupa care se incorporeaza crema de branza si se amesteca cu mixerul pentru 3-4 minute. Apoi se face crema de mascarpone: intr-un bol separat se adauga toate ingredientele si se amesteca cu mixerul pentru 3 minute.
Asamblarea desertului: eu am avut nevoie de 6 pahare dar daca aveti cupe de desert speciale le puteti folosi dupa imaginatia voastra: primul strat va fi cu crema de ciocolata alba, al 2-lea de piscoturi rotunde maruntite cu mana, al 3-lea de capsuni taiate cubulete si afine, al 4-lea de crema mascarpone, apoi se reiau pasii anteriori si la final se decoreaza cu ciocolata. Se dau cupele la frigider pentru 2 ore pentru a se imbina aromele dupa care se poate servi. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu