Quiche rapid cu sparanghel si piept de curcan

Daca nu ati mai mancat de foarte mult timp quiche, este momentul sa remediati aceasta situatie incercand reteta de astazi. As manca quiche dimineata, la pranz si seara, fara sa ma satur vreodata. In plus este un fel de mancare deosebit de bun pentru serviciu sau pentru o intalnire ocazionala cu prietenii. Avand in vedere ca este bun atat cald cat si rece, se poate face cu o zi inainte. 
De obicei quiche este o crema din lapte si oua turnate peste o crusta de placinta. Insa acum am creat o reteta de quiche "falsa". De ce falsa? In loc de crusta clasica am folosit sunca, iar faina am folosit putin in compozitie. Este un fel de quiche-frittata.
In plus, aceasta varianta se face mult mai rapid decat cea clasica - este gata in doar 18 minute comparativ cu reteta clasica care necesita o ora de gatire pe langa pregatirea legumelor si a altor ingrediente.
Acest quiche nu doar ca arata bine dar are si gust de vara, datorita legumelor proaspete si colorate care s-au strecurat in reteta.
Va recomand doua retete de quiche pe care le-am facut in urma cu ceva timp, care contin crusta din aluat: quiche cu somon, pastrav  si spanac sau quiche cu ciuperci, masline si usturoi.

Ingrediente:
- 50 g branza cheddar rasa
- 20 g unt sau o lingura cu ulei de susan
- 10 tije de sparanghel
- 8 felii sunca din piept de curcan
- 4 felii de branza provolone sau mozzarella
- 3 linguri cu faina integrala
- 3 oua
- 1 fir de ceapa verde
- 1 lingura de smantana
- 1 morcov mic
- jumatate de ceapa alba
- jumatate de legatura de patrunjel
- sare
- piper alb
- oregano.
Pentru salata:

- 20 rosii cherry
- 2 ardei mici
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 1 frunza mare de kale
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingura suc de lamaie
- jumatate de castravete
- un praf de sare.

Mod de preparare:
Pasul 1 - se pregatesc tijele de sparanghel: se spala bine, se taie  cam jumatate de centimetru din fiecare tija apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 3 minute fix. Se scot din apa in care au fiert si se baga in apa rece pentru a-si pastra culoarea vie.
Pasul 2: Se bat ouale bine bine, se incorporeaza untul topit/uleiul, sarea, piperul, oregano, smantana iar la final faina, ceapa verde si galbena taiate cubulete si morcovul taiat marunt. Se amesteca pana se imbina toate ingredientele.
Pasul 3 asamblarea: avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 21 cm. Se tapeteaza atat fundul tavii cat si jumatate din margine cu feliile de sunca, se aseaza feliile de branza provolone, tijele de sparanghel (se taie in jumatate astfel incat sa incapa cum trebuie in tava) dupa care turnam compozitia de oua, presaram patrunjelul tocat marunt si branza cheddar rasa. Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru 18 minute la 175 de grade.
Pasul 4 - se pregateste salata: se spala si se curata legumele unde este cazul apoi se taie jumatate rosiile cherry, castravetele, ardeii si ceapa verde se taie cubulete, usturoiul se marunteste cu presa iar frunza kale se marunteste cu mana. Se amesteca intr-un bol toate aceste ingrediente iar la final se adauga uleiul de susan, sucul de lamaie si un praf de sare.
Din ingredientele de mai sus ies in jur de 6 felii deci ar ajunge pentru 3 persoane, insa daca foamea este prea mare sunt de ajuns abia pentru 2 persoane flamangioase.
Am savurat din plin fiecare imbucatura. A fost un preparat fenomenal: aromat, delicios, cremos si satios in acelasi timp.
Reteta perfecta pentru pranzuri si mese festive!
Pofta buna!




Comentarii